Pharaoh: A New Era je nová verze slavné herní strategie

Pharaoh: A New Era je nová verze slavné herní strategie
Sdílej
 
Pharaoh: A New Era je nová verze slavné herní strategie, která vychází po téměř čtvrt století. Když se vám bude dařit, můžete postavit třeba pyramidu. Plus recenze Kirby’s Return to Dream Land Deluxe a české hry Word’n’Seek.

Hry v ABC 7/2023:

Pharaoh: A New Era

Ve starém Egyptě

Od vydání slavné strategie Pharaoh uteklo již téměř čtvrt století. Nyní se vrací v nové verzi. Vžijete se do role faraona starajícího se o egyptskou říši. Začínáte s malou vesničkou a pár dělníky, další vývoj už záleží jen na vás.

Zemědělci, řemeslníci, kněží, bojovníci, obchodníci, ti všichni se podílejí na rozkvětu říše a musíte je do vašeho města přilákat. A také si je jako spokojené poddané udržet, až dorazí problémy jako nedostatek jídla nebo třeba přírodní katastrofy.

Na druhou stranu, když se vám bude dařit, můžete postavit třeba pyramidu, jakou do té doby svět neviděl. Pharaoh: A New Era je strategie o rozvoji města a civilizace. Je plná detailních rozhodování a hezky přenese do starověkého Egypta. Navrch dostanete i datadisk s příběhem královny Kleopatry.

Platformy: PC

pharaoh.game

Virtuální stavitelství: Zábavní park s dinosaury, bobří osada i kouzelnická škola!

Virtuální stavitelství: Zábavní park s dinosaury, bobří osada i kouzelnická škola!

Kirby’s Return to Dream Land Deluxe

Kirby opět v akci

Kirby je jedna z ikonických postaviček Nintenda. Vypadá trochu jako létající polštář a za superhrdinskou schopnost má vdechování nepřátel. Tedy měl. V nové hře totiž používá schopností mnohem víc a jejich rozmanitost tvoří základ hratelnosti. Někdy Kirby bude hasit oheň, jindy metat rakety – záleží, co se vám zrovna postaví do cesty.

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa bez reklam na 9 webech.

 

Články odjinud