S Fortnite do Egypta! Zahráli jsme si Wonders: Pyramids of Giza

S Fortnite do Egypta! Zahráli jsme si Wonders: Pyramids of Giza
Sdílej
 
Oblíbená battle royale hra Fortnite přišla s dalším módem, který vás vezme na výlet do Egypta.  Wonders: Pyramids of Giza je herní mód pro jednoho. Ábíčko si to zahrálo, a jak to dopadlo, prozradíme v recenzi ABC.

Hry v ABC:

Fortnite Wonders: Pyramids of Giza

S Fortnite do Egypta

Populární battle royale Fortnite občas nabízí komunitní módy hraní umožňující například variaci na Among Us. Ale výlet do Egypta před čtyřmi a půl tisíci lety? To tu ještě nebylo! Wonders: Pyramids of Giza je herní mód pro jednoho od studia Preloaded.

Objevíte se uprostřed staveniště v Gíze. Je opuštěné, jako kdyby řemeslníci zrovna odešli na oběd. Díky tomu se můžete dát do objevování, aniž by vás při tom cokoliv rušilo. S krumpáčem v ruce pomůžete dotvořit Sfingu, po tažných rampách vyběhnete na rozestavěnou pyramidu, podíváte se do kamenolomu nebo chrámu a prohlédnete si dobové objekty jako nástroje či sochy.

Na tvorbě módu spolupracovala egyptoložka Joann Fletcherová, která dohlížela na to, aby mód odpovídal historickým poznatkům. Pyramids of Giza je ke stažení zdarma, byť instalace je trochu složitější. Wonders: Pyramids of Giza ovšem parádně naplňuje heslo „škola hrou“. Jen více takových map!

PLATFORMY: PC, PlayStation, Xbox, Switch

preloaded.com

Battle royale: Zákon silnějšího v herních světech

Battle royale: Zákon silnějšího v herních světech

Rift Rangers

Vesmírní rytíři

V žánru roguelike máte jeden pokus na to dostat se co nejdál. Jakmile vaše postava padne, musíte hrát od začátku. Ovšem ne od nuly, přenesete si sebou například získaná vylepšení či zbraně.

Rift Rangers je čistý zástupce tohoto žánru, ovšem se zábavnější hratelností. Nepřátele není těžké porazit. Jen jich bude moc. Vesmírní rytíři, mezi kterými můžete přepínat a používat jejich odlišné vlastnosti, se proto umí pořádně rozmáchnout mečem a pálit z pistolí.

Všelijací mimozemšťané na vás útočí po stovkách a podle toho vypadají vaše útoky: Smáznout deset vesmírných pavouků jednou ranou mečem není problém. Tak jako v každém roguelike titulu i zde záleží hlavně na postřehu a schopnosti se rychle učit.

Po každé porážce budete vědět o soupeřích i vašich rytířích něco víc a dostanete se vždy o kousek dál. Je to výzva, ale pocit postupu a vítězství za to stojí. Jen je třeba umět prohrávat, protože vaši hrdinové půjdou k zemi opravdu často.

PLATFORMA: PC

riftrangers.com

Everybody 1-2-Switch!

Hříčky pro každou příležitost

Kolekcí veselých miniher je celá řádka, zvláště na konzoli Nintendo Switch. Ta totiž díky chytře vymyšleným ovladačům Joy-Con k takovému formátu přímo vybízí. Zatímco třeba Mario Party Superstars vtahuje hráče do dění na obrazovce, Everybody 1-2-Switch používá víc okolní prostor a snímá pohyb ovladače.

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa bez reklam na 9 webech.

 

Články odjinud