Quest Pro: Vyzkoušeli jsme brýle nejen pro VR

Quest Pro: Vyzkoušeli jsme brýle nejen pro VR
Sdílej
 
Vyzkoušeli jsme brýle pro virtuální a mixovanou realitu Quest Pro: dražší a vyspělejší verzi v současnosti populárního headsetu Quest 2 od společnosti Meta. Jak test dopadl? Zjistíš v recenzi ABC.

Hračky v ABC:

VIRTUÁLNÍ REALITA

Quest Pro

Brýle nejen pro virtuální realitu

Virtuální realita už nepatří do říše snů. Setkáváme se s ní na mnoha místech (videoherní recenze v ábíčku jsou jedním z nich) a slibuje nám nejen skvělé herní zážitky, rozšířené možnosti vzdělávání, ale také lepší pracovní prostředí. A přesně s tím jsme vybalili z krabice Quest Pro: dražší a vyspělejší verzi v současnosti populárního headsetu Quest 2 od společnosti Meta.

Unboxing na první dobrou

Úvodní dojmy jsou skvělé. Rozbalení a první spuštění je nekomplikované a zabere slabých 20 minut. Už to je malým vítězstvím, protože se nemusíte sáhodlouze zabývat tím, jak, co a kde nastavit a zapojit. Headset je bezdrátový a funguje samostatně bez PC nebo konzole. Stejně příjemné je i samotné nasazení a upnutí na hlavu, přestože s váhou přesahující 700 gramů jsou brýle těžší než Quest 2.

Objemná baterie je umístěna do zadní části na temeno hlavy, takže brýle jsou vyvážené a jejich nošení neunaví. Těžší jsou i do rukou skvěle padnoucí ovladače, ve kterých je zabudovaná kamera pro neustálé spojení s brýlemi. Nestane se proto, že by se ztratilo spojení a ovládací prvky zmizely.

Hardware, který baví

Po vytyčení zóny pohybu (skrz mixovanou realitu) začíná zábava – tradiční testování Beat Saber, podmořských a vesmírných dokumentů, horolezeckého simulátoru a akční hororové hry. Zážitky jsou excelentní. Quest Pro nabízí sice staré rozlišení 1800 x 1920 na oko, ale používá novou optiku, která výrazně vylepšuje dojem z obrazu. Procesor Snapdragon XR2 (speciálka pro VR) a 12 GB paměti RAM zvládají vše bez jediného zaškobrtnutí. Tohle je technicky skvěle odvedená práce.

Quest Pro: Brýle nejen pro virtuální realitu •  Meta

Několik ALE

Quest Pro jsou brýle, které toho umí mnohem více – třeba sledovat oči a mimiku – jenže málo z toho aplikace v současnosti využívají. To se bude časem jistě měnit a najdete skvělé možnosti využití. Nezmění se ale výdrž baterie – pouhé dvě hodiny.

Za cenu kolem 45 000 korun se proto Quest Pro vyplatí především vážným zájemcům o VR, kteří žádný headset ještě doma nemají a jsou ochotni si počkat na aplikace, které s Quest Pro dokáží pořádně pracovat.

SHRNUTÍ: Brýle pro virtuální a mixovanou realitu, které vám pár let vydrží.

ZAPŮJČIL: ADROP.cz

ReakTour: Virtuální jaderka

ReakTour: Virtuální jaderka

DESKOVÁ HRA

Rallyman GT

Na plný plyn

Závodění na stole už jsme viděli v mnoha podobách. Od cvrnkání se spolužákem tužkou po papíře až třeba po nedávno vydanou deskovku Heat. Rallyman GT ji na první pohled trochu připomíná, přesto se hraje jinak.

Kostky jsou základ

V obou hrách musíte riskovat, abyste dojeli do cíle jako první. V Heat se to děje hraním karet, v Rallyman GT jsou v hlavní roli kostky. Máte kostky zrychlení, plynulé jízdy i brzdění. A právě to, kolik jich budete moci hodit a co vám na nich padne, rozhoduje, jak váš závoďák tratí projede.

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa bez reklam na 9 webech.

 

Články odjinud