Vyzkoušeli jsme robota DJI RoboMaster S1: Hračka pro celou rodinu

Vyzkoušeli jsme robota DJI RoboMaster S1: Hračka pro celou rodinu
Sdílej
 
Herně-výukový robot RoboMaster S1 je od od čínské společnosti DJI, která je jinak známa zejména coby výrobce dronů. Vyzkoušeli jsme hračku pro celou rodinu. Ábíčko recenzuje i deskové hry První říše a Nastupovat, prosím nebo sluchátka OTL PRO G5.

Hračky v ABC 3/2023:

HERNĚ-VÝUKOVÝ ROBOT

DJI RoboMaster S1

Hračka pro celou rodinu

htěli byste robota, který umí více než jen chodit a odříkávat naučené fráze? Pak by vás mohl zaujmout RoboMaster S1 od čínské společnosti DJI, která je známá zejména výrobou dronů.

Robot čipera

Model S1 konstruktéři navrhli na základě každoroční stejnojmenné soutěže. Robota si sami postavíte – dílů je zhruba šedesát a při sestavování pochopíte princip, na jakém hračka funguje. Součástí balení je podrobný manuál v češtině, takže se nemusíte bát, že si informace budete muset dohledávat.

Samotný robot je docela masivní, váží 3,3 kilogramu. Na začátku si s ním užijete nejvíce zábavy při jízdě – za sekundu urazí tři a půl metru. Díky speciálním všesměrovým kolům (uvnitř každého je 12 válečků) můžete s robotem plynule jezdit do stran nebo driftovat v zatáčkách či při jízdě kolem objektů.

Robota ovládáte prostřednictvím počítače nebo aplikace v mobilním telefonu, fyzický ovladač výrobce v základním balení nedodává. Díky stabilizátoru (gimbalu) s rozsahem otáčení 540° a integrované kameře vidíte pohyb robota z pohledu první osoby.

Robot DJI RoboMaster S1 je hračka pro celou rodinu •  Jiří Vacek, DJI

Nejen na hraní

Kromě ježdění, natáčení videí a střílení světelnými paprsky nebo gelovými kuličkami můžete také začít programovat. RoboMaster S1 podporuje Python a vizuální programovací jazyk Scratch. Programovatelných komponent je celkem 46.

Robot nabízí široké možnosti: Umí například sledovat čáru, rozpozná obličeje nebo reaguje na potlesk. Je jisté, že si hračku oblíbí i vaši rodiče. Cena RoboMaster S1 je docela vysoká (necelých 15 tisíc korun), ale robot toho umí opravdu hodně a určitě to není hračka na dva měsíce.

SHRNUTÍ: Hi-tech zábavná hračka, se kterou se naučíte také programovat.

Zapůjčil: DJI Telink.

DESKOVÁ HRA

První říše

Na úsvitu civilizací

Přemýšleli jste, jaké by to bylo, kdyby starověké národy nikdy nezanikly, ale naopak by se rozšířily třeba i za oceán? Právě na této myšlence stojí První říše.

Rozkvět lidstva

Vyberete si jeden ze starobylých národů a pokusíte se z něj vytvořit nejsilnější civilizaci světa. K ruce máte kostky, na kterých místo čísel najdete speciální symboly. Označují, co budete moci v daném kole dělat.

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa bez reklam na 9 webech.

 

Články odjinud