Prázdninové tipy na drony pro každého!

Prázdninové tipy na drony pro každého!
Sdílej
 
Létání je zábava, z dronu se dají točit perfektní videa a navíc - přinutí vás to trávit čas venku a ne sezením doma. S výběrem vám rádi pomůžeme.

Pro začátečníky - Syma X5C

Pokud s drony začínáte, je lepší pořídit pro první lety nějaký levnější - případné nehody vás nezruinují. Tento konkrétní model vydrží ve vzduchu až 15 minut, což je dostatek času na natočení pár záběrů. Od kamery nemůžete čekat zázraky a je patrné, že se šetřilo i na materiálech. Dosah zhruba 150 metrů na volném prostoru je pro začátek také dostatečný. Výhodou může být i napájení pomocí klasických tužkových AA baterií.

Přečtěte si také

Drony točí! 5 míst na fantastické video

Drony točí! 5 míst na fantastické video

Opeřený dron: Technologie inspirovaná přírodou

Opeřený dron: Technologie inspirovaná přírodou

Pro pokročilé - DJI Phantom 3 Standard

Tady už se dostáváme do cenové kategorie, ve které musíte rozbít vlastní prasátko s penězi a ještě něco přidat. Za vyšší cenu ovšem dostanete stroj s výdrží zhruba 25 minut a perfektně fungující stabilizací, který se zvládne sám vrátit v případě výpadku signálu. Kamerou uchycenou na stabilizátoru potom můžete natáčet záběry až v rozlišení 2,7K. Dosah až 1km vám umožní zaletět se podívat třeba doprostřed přehrady nebo udělat efektní dlouhý průlet nad skalami. Nevýhodou je cena opravy v případě nehody a také poměrně velké rozměry, které z Phantoma nedělají úplně ideálního společníka třeba na cyklistický výlet.

Pro cestovatele – DJI Spark

Pokud naopak bez kola nedáte ani ránu a cestování je vaším hlavním koníčkem, tak Spark bude přesně pro vás. O malinko horší kvalitu videa vyvažují doslova kapesní rozměry, můžete ho s sebou vzít skutečně skoro kamkoliv. K ovládání není nutně potřeba vysílač, vystačíte si i se smarphonem. Pokud ani ten nebude po ruce, nezoufejte, Spark se dá částečně ovládat i jenom pohybem ruky a jednoduchými gesty! Samozřejmě, při miniaturních rozměrech se musíte spokojit s výdrží maximálně 16 minut letu. Dosah s dálkovým ovládáním je ovšem až 2000 metrů!

Pro závodníky - Eachine Falcon 250

Pokud vás poklidné létání s pomalými záběry na krajinu neláká, tak zkuste něco rychlejšího! Třeba závody s quadrokoptérami. V této kategorii nejde o výdrž na baterie, ale o co nejlepší manévrovatelnost, rychlost a odolnost. Protože pády jsou tu na denním pořádku. Falcon se prodává i v setu s šestikanálovou soupravou a pokud to se závody myslíte opravdu vážně, můžete si dokoupit i FPV brýle. Dron dosahuje rychlosti až 150km/h, takže v rámci zachování domácí pohody doporučujeme létat jen venku nebo ve větších halách.

Univerzál - DJI Mavic Pro

Tady už si skutečně hodně připlatíte, ale zato dostanete skladný stroj s výdrží až 27 minut a 4K kamerou. Pokud máte ambice dělat skutečně dokonalá videa a zároveň natáčet na místech, kam byste se s velkým dronem těžko dostávali, pak je Mavic jednoznačná volba. Stabilizace a perfektní ovladatelnost z něj dělají snadno použitelný nástroj, který je navíc vybaven detekcí překážek, takže nehrozí, že byste o něj přišli třeba nárazem do stromu.

 

Mohlo by vás zajímat

AirQuadOne: Létající čtyřkolka

AirQuadOne: Létající čtyřkolka

Jak jezdí nanoautíčko na dálkáč?

Jak jezdí nanoautíčko na dálkáč?

Pátrání po vakovlkovi: Vyhynul nebo nevyhynul?

Pátrání po vakovlkovi: Vyhynul nebo nevyhynul?

Armádní autopilot náklaďáků

Armádní autopilot náklaďáků

 

Články odjinud