Pán prstenů: S Frodem napříč Středozemí v novém rozšíření karetky

Pán prstenů: S Frodem napříč Středozemí v novém rozšíření karetky
Sdílej
 
Rozšíření karetní hry Pán prstenů přidává do původní hry pořádnou porci dalšího dobrodružství ve Středozemi. Přečtěte si taky recenze deskové hry Detektiv Kočička a osvětlení Nanoleaf Lines pro youtubery a streamery.

Hračky v ABC 4/2022:

KARETNÍ HRA

Pán prstenů: Karetní hra – Společenstvo prstenu

S Frodem napříč Středozemí

Pán prstenů je tzv. living card game (často se používá zkratka LCG), ve které si sestavíte balíček karet akcí, předmětů či pomocníků a snažíte se splnit nějaký scénář vyprávějící příběh inspirovaný slavným dílem J. R. R. Tolkiena.

Hraní se podobá trochu podobným balíčkům do her jako Pokémon nebo Magic: The Gathering. Je tu ale jeden výrazný rozdíl – vždy víte, jaké karty v rozšířeních rozbalíte a nehrajete s kamarády proti sobě, ale vytvoříte družinu.

Z Hobitína do Morie

Rozšíření Společenstva prstenu se hraje téměř stejně jako základní hra Pán prstenů, je tu jen pár pravidel navíc jako lukostřelba nebo trvalé efekty některých karet. Dají se však naučit během pár minut.

Mezi nové postavy patří například Gandalf, Pipin nebo Smíšek a šest nových scénářů pokrývá děj celého prvního dílu trilogie Pán prstenů. Čekají vás odchod z Hobitína a úprk Krajem před Nazgûly i temné doly Morie.

Pán prstenů: S Frodem napříč Středozemí v novém rozšíření karetky •  Blackfire

Vyprávění dobrodružství

Kolem a kolem vzato moc nových věcí rozšíření nepřináší, nemění nijak výrazně hru a přidává hlavně další dobrodružství skrze nové scénáře a postavy, se kterými si je (i ty ze základní hry) můžete projít.

Vzhledem k tomu, že v karetním Pánovi prstenů jde hlavně o vyprávění a ponoření se do Středozemě, není vlastně třeba chtít víc. Časem se i nové scénáře ohrají, ale do té doby možná vyjde další část dobrodružství, tentokrát podle knihy Dvě věže.

SHRNUTÍ: Rozšíření, které do původní hry přidává pořádnou porci dalšího dobrodružství ve Středozemi.

ZAPŮJČIL: Blackfire

OSVĚTLENÍ

Nanoleaf Lines

Pokud doma v pokojíku natáčíte videa na YouTube nebo třeba streamujete na Twitchi, určitě jste si říkali, čím prostředí vyzdobit, aby připomínalo studia známých streamerů. Světelné lišty od společnost Nanoleaf vám mohou přijít vhod. Lišty se jmenují Lines a můžete si je sestavit do různých tvarů a barev.

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa bez reklam na 9 webech.

 

Články odjinud