Magic: The Gathering

Sdílej
 
Sady pro začátečníky

Magic: The GatheringHráči Magiců mají k dispozici celou řadu sad a dobrá orientace v nich je nezbytnou podmínkou při nákupu a sestavování herních balíčků.

Sady pro experty

(Expert) Sady označené tímto logem jsou určeny pro hráče, kteří již mají s Magicem určité zkušenosti. Obsahují kompletní pravidla, spousty nových karet a zajímavé nové efekty. Patří sem všechny rozšiřující sady - Nemesis, Tempest, Stronghold, Exodus, Urza&acutes Saga, Urza&acutes Legacy, Urza&acutes Destiny, Mercadian Masques a Prophecy.

MARCADIAN MASQUES

První samostatná rozšiřující sada, která obsahuje metalické karty (tedy i metalické země). Má tak zajímavý obsah, že by neměla chybět žádnému hráči. Prodává se v turnajových starterech po 75 kartách a boosterech po 15 kartách. Obsahuje celkem 350 nových karet.

Začátečník

(Starter) Sady označené tímto logem jsou určeny pro úplné začátečníky. Mají za úkol ukázat novému hráči základní principy hry a pomoci mu v magickém světě Dominie učinit první kroky. Mezi edice určené pro začátečníky patří Portal a Portal - Second Age. Pro úplné začátečníky je nejvhodnější startovací balení - Starter 2000. Jedná se o speciální balení pro hráče, kteří se s Magicem nikdy nesetkali. Balení obsahuje dva hrací balíčky o 37 kartách, které jsou plně připraveny pro hru, a detailní návod ke hře. Proti balíčku Portal jsou všechny karty využitelné v základní hře podle pravidel DCI (oficiální turnajová liga).

Portal

(samostatná rozšiřující sada) Balení pro dva začínající hráče s předem připravenými balíčky bez určitých typů karet. Obsahuje pouze země, bytosti a kouzla, což umožňuje jen základní hru bez velkých nesnází. Starter Set obsahuje vedle dvou balíčků jeden doplňkový (booster) a komletní pravidla hry. Portálové karty nejsou slučitelné s pravidly DCI.

Portal Second Age

Magic: The Gathering(rozšiřující sada) Vylepšená předchozí sada obsahuje opět připravené balíčky a pravidla. Má za cíl jen rozšířit karetní základnu pro všechny příznivce Portalu.

Pokročilý

(Advanced) Sady s tímto označením jsou určené mírně pokročilým hráčům. Obsahují již kompletní pravidla. Jsou zde ovšem stále jen karty s jednodušším textem, které hráč snadněji pochopí. Nejnovější je nyní šestá edice. Karty v ní jsou výborně složené a díky velkému množství karet ze starších sad vhodné i pro mírně pokročilé hráče. Starter Set pro dva hráče obsahuje dva minibalíčky a jeden doplňkový booster. Celkem je vydáno 350 nových karet.