Pán prstenů: S kartami do Středozemě

Pán prstenů: S kartami do Středozemě
Sdílej
 
Nová verze karetní hry Pán prstenů se v něčem nezměnila vůbec, v jiném naopak výrazně. Dobrodružství se odehrává podobně jako v případě karetních Pokémonů nebo videohry Hearthstone. Vyrazíte s kartami do Středozemě?

Pán prstenů: Karetní hra spadá do škatulky Living card game (LCG). Jde o typ hry, kde si vystačíte se základní sadou, ale můžete přikupovat rozšiřující balíčky přinášející nové postavy, dobrodružství, nepřátele a tak dále.

Prsten, meč i magie

Nová verze hry Pán prstenů se v něčem nezměnila vůbec, v jiném naopak výrazně. Hráči si zvolí do družiny postavy jako Aragorn nebo Eowyn, které se od sebe výrazně liší. Někdo je lepší v boji, jiný raději kouzlí. Dále má hráč k dispozici balíček karet se schopnostmi, spojenci nebo předměty k vybraným postavám.

Tím se od sebe balíčky vzájemně odlišují a pokaždé můžete hrát trochu jinak. A pak jako v karetních Pokémonech nebo videohře Hearthstone ze svého balíčku jednotlivé karty hrajete a tím ovlivňujete dění na stole.

Pozor na zlobry

Hráči hrají společně proti nepříteli. Jednou se vydají do Temného hvozdu bojovat proti pavoukům, jindy potkají nebezpečné zlobry schopné porazit hrdinu na jednu ránu. Nově se v této edici propojují jednotlivé scénáře do kampaně, kde budete procházet jedno velké dobrodružství s důsledky vašeho hraní.

Karetní hra Pán prstenů funguje podobně jako videohra Hearthstone •  Blackfire

Další novinkou je, že můžete hrát až se třemi kamarády, původní verze byla pro dva hráče. Bohužel ale jednou přijde moment, kdy se vám hra okouká. Vyzkoušíte všechny kombinace karet, všechny hrdiny, scénáře budete znát zpaměti a pak nezbyde než čekat, až vyjde rozšíření. Těch vychází dost a první by mělo být do češtiny přeložené ještě letos.


Pán prstenů: Karetní hra

SHRNUTÍ: Fantasy hra s propracovaným kombinováním karet a hrdinů.

VÝROBCE: Blackfire

Pán prstenů: S Frodem napříč Středozemí v novém rozšíření karetky

Pán prstenů: S Frodem napříč Středozemí v novém rozšíření karetky

Pán prstenů: Dobrodružné putování po Středozemi

Pán prstenů: Dobrodružné putování po Středozemi

Pán prstenu: Společenstvo vyrazilo před 20 lety

Pán prstenu: Společenstvo vyrazilo před 20 lety

 

Články odjinud