Videohry v ABC: Teardown, Velone, Nintendo Switchsports, Train to Sachsenhausen

Videohry v ABC: Teardown, Velone, Nintendo Switchsports, Train to Sachsenhausen
Sdílej
 
Teardown je hra, ve které je možné všechno. Velone dokazuje, že logika je základ. Nintendo Switch Sports udělá tělocvičnu z každého pokojíku. A nová česká mobilní hra Train to Sachsenhausen připomíná události 17. listopadu 1939. Seznamte se s videohrami, které recenzujeme v časopisu ABC č. 12/2022.

Počítačové hry v časopisu ABC č. 12/2022:

Teardown: Vše je možné

Představte si město. Ulice, domy, věžáky, rybník, park za řekou, továrna. Máte? A teď si představte, že vám do tohoto prostředí někdo vloží příběhovou hru v duchu Grand Theft Auto: Zničte skladiště, stáhněte soubory z počítače, dojeďte s cisternou na místo určení. Přesně takový je Teardown. Nabízí otevřený svět, ve kterém můžete plnit mise a úkoly nebo třeba nasednout do bagru a projet zdí nejbližšího skladu. Vše, co vidíte, si můžete osahat nebo rovnou zničit.

Video se připravuje ...

Teardown je hra, ve které je možné všechno • Zdroj: Tuxido Labs

Teardown hranatostí a tvárností připomíná Minecraft, ale klade velký důraz na fyziku. Tady nic nezůstane viset ve vzduchu, a když s dodávkou vjedete do zdi, spadne vám na kapotu i ta poslední uvolněná cihla. Právě dobře zpracovaná fyzika v kombinaci s možností dělat si, co chcete v otevřeném světě, je hlavním lákadlem hry. Je to taková zábava, že pomalu nebudete ani myslet na příběhové mise.

Najdete i editor vlastních levelů. Zatímco v Minecraftu stavíte vše kostku za kostkou, v tomto editoru už budete trochu jako vývojář vrstvit na sebe celé objekty a různě je stavět na sebe. Teardown je velká zábava. Pokud v sobě máte stavitelského ducha (a trochu touhu něco zbořit), vyřádíte se tady jako v málokteré jiné hře.  

Platforma: PC

teardowngame.com


Velone: Logika je základ

Planeta Velone umírá. Srážka s asteroidem zničila veškeré dodávky energie a na vás je situaci zachránit. Sednete do operátorského křesla, zapnete složitý program a dáte se do práce. Velone je automatická logická hra. To znamená, že v ní určité procesy běží samočinně a vy je musíte propojit tak, aby do sebe zapadly a vytvořily funkční systém. Jako hodinový strojek.

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa bez reklam na 9 webech.

 

Články odjinud