Atlas Fallen: Tajuplný herní svět láká k prozkoumávání

Atlas Fallen: Tajuplný herní svět láká k prozkoumávání
Sdílej
 
Hra Atlas Fallen není další z řady akčních adventur v otevřeném světě jako například série Horizon či Zelda. Jde vlastní cestou plnou zábavných nápadů. Její tajuplný svět přímo láká k prozkoumávání. Více prozradíme v recenzi ABC. Ábíčko si zahrálo i hru Pikmin.

Hry v ABC:

Atlas Fallen 

Čarujte s pískem v akční adventuře

Na první pohled by se mohlo zdát, že je Atlas Fallen další z řady akčních adventur v otevřeném světě jako například série Horizon či Zelda. Mnoho prvků má skutečně společných – můžete volně bloumat mapou, bojovat s potvorami, na které narazíte, plnit úkoly postav rozesetých po světě nebo obchodovat s trhovci. 

Vzhůru na průzkum tajuplného světa

Dál už jde hratelnost vlastní cestou plnou zábavných nápadů. Tajuplný svět Atlas přímo láká k prozkoumávání. Nabízí rozmanité prostředí od působivých velehor až po širé pouštní pláně. Je plný života, krajinou putují stáda zvířat i smečky dravců, často narazíte na bossy v podobě obřích potvor.

Na řadě míst můžete studovat tajuplné ruiny dávných civilizací. Někde se dozvíte více z historie světa Atlas, jinde zase narazíte na poklady či artefakty potřebné k dokončení úkolů. Prozkoumávání krajiny a odhalování jejích záhad a divů je pilířem celé hry.

Rukavice rozmanité síly

Zajímavým prvkem je magická rukavice vašeho hrdiny, dokáže totiž ovládat písek. Z něj pak vytváří například nové zbraně, když zrnka na pár úderů zformuje do kladiva či meče, nebo dává postavě nové schopnosti. Časem tak budete moci na písku surfovat nebo jeho sílu využívat k dlouhým skokům přes údolí.

Je na vás, jakým způsobem kouzlení z písku využijete. Rukavici lze nastavit, aby byl hlavní hrdina mocný silák nebo třeba hbitý atlet, co bude hopkat okolo nepřátel rychle jako vítr. Atlas Fallen je zkrátka velké dobrodružství se zábavnou a prověřenou hratelností. K tomu přidává několik neotřelých nápadů, díky kterým na tuto výpravu jen tak nezapomenete.

PLATFORMY: PC, PlayStation, Xbox

focus-entmt.com

Everspace 2: Střílíš nebo ses zase kochal?

Everspace 2: Střílíš nebo ses zase kochal?

Pikmin 1+2

Ve vesmírné zahradě

Kosmonaut Olimar havaruje na podivuhodné planetě, která připomíná obří zahradu. Aby opravil svou loď, musí se spřátelit s místními květinovými tvorečky zvanými Pikminové.

Ti jsou sice malí, ale početní. Jeden za druhým se k vám přidávají, takže časem budou spolehliví jako mravenci: Překonají nejen různé překážky tak, že třeba přesunou prkno, ale dokáží se postavit i nebezpečným zvířatům. Některá obelstí předhozenou mrkví, jiné musí porazit společnými silami.

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa bez reklam na 9 webech.

 

Články odjinud