Nintendo vám nedá odpočinout

Nintendo vám nedá odpočinout
Sdílej
 
Ať už máte doma herní konzoli Wii U nebo 3DS, nebude tento rok příliš zahálet.

 

 

Nintendo připravuje několik titulů, které vás bezpečně zabaví na dlouhé hodiny. Nejzajímavější hry jsme viděli v polských Katowicích, kde jsme všechny vlastnoručně ozkoušeli. Na každou z nich jsme měli jen kolem čtvrthodinky, ale dojmy v nás zanechaly veskrze pozitivní.

Nintendo totiž ukazuje, že sice neplánuje nic revolučního, ale jeho osvědčené značky jako je Mario, Zelda nebo Metroid do starého železa ještě rozhodně nepatří. Pojďme se podívat na ty nejpovedenější kusy pro Nintendo 3DS a Wii U!

 

 

Mario & Luigi Paper Jam

Platforma: Nintendo 3DS | Vydání: 2016

Minulé díly RPG série Mario & Luigi byly skvělé. Taky nemůžete zapomenout na Luigiho šílené sny v Dream Team nebo na dětské verze obou hrdinů v Partners in Time? Paper Jam oproti nim jde o další krok dál. V rozlehlém 3D světě se kromě 3D postav pohybují jejich 2D verze a přinášejí do soubojů speciální údery, které můžete použít jen proti 2D nepřátelům. Po použití speciální akce se třeba na displeji objeví placatá zeď s plakáty nepřátel, které s Mariem a Luigim sestřelujete. Čím víc jich trefíte, tím větší poškození nepříteli zasadíte. A změnou projde i váš tým: Nebude už složen jen z Maria a Luigiho, ale budou v něm i jejich jako list papíru placaté 2D verze! Ty se dokáží protahovat štěrbinami nebo plachtit a dělat další aktivity, pro které nejsou 3D panáci vhodní. Očekávejte proto spoustu nových a originálních hádanek, ale také zábavné souboje.

 

 

The Legend of Zelda: Tri Force Heroes

Platforma: Nintendo 3DS | Vydání: 2015

O sérii Zelda jste určitě už slyšeli. Víte ale, že vedle velkých titulů existuje malá série multiplayerových Zeld? Tri Force Heroes je jejím dalším dílem. Dobrodružství je určeno pro jednoho až tři hráče. Každý dostane jinak barevného Linka a společně musí procházet podzemními lokacemi až po okraj naplněnými hádankami a nepřáteli. Spolupráce je klíčová! Pakliže se s kamarády třeba nepostavíte na sebe, tak nedostřelíte šípem na nepřítele, který je na výše položené plošince. V takové chvíli jeden hráč ovládá chůzi lidské věže a ten, který je úplně nahoře, střílí lukem. Jindy musíte stisknout naráz tři tlačítka nebo opatrně přeskakovat přes pohyblivé plošiny. Pakliže budete hrát přes internet, tak kamarádům můžete posílat jednoduché vzkazy přes spodní dotykový displej 3DSka. Tri Force Heroes půjde hrát v jednom člověku, ale to bude pěkná nuda. Ve třech nás ale hraní hodně bavilo.

 

 

Metroid Prime: Federation Force

Platforma: Nintendo 3DS | Vydání: 2016

Chcete být vesmírným mariňákem Galaktické federace? Pak směle do Metroid Prime: Federation Force! Primárně multiplayerová hra je orientována na akci a potlačuje prozkoumávání lokací, které známe z klasické série Metroid. My jsme si mohli vyzkoušet herní mód Blast Ball, kdy proti sobě stojí dva týmy o třech mariňácích a jejich úkolem je... Dávat góly! Ano! Nebudete po sobě s kamarády střílet, ale energetické výboje budete směřovat do ohromného míče, který se po zásahu koulí do různých stran. Dostat ho do brány je docela těžké, takže se musíte domluvit na taktice. Jeden třeba bude blokovat soupeře, druhý pohybovat míčem a třetí mu bude krýt záda. Při hraní se nám líbila funkce levého zadního tlačítka, které automaticky centrovalo pohled na míč.

 

 

Super Mario Maker

Platforma: Nintendo Wii U | Vydání: 2016

Jestli máte rádi skákačky s Máriem, tak víte, že jsou opravdu vymakané do poslední plošinky. Chtěli byste si zkusit takovou hru vytvořit? Pak dostáváte šanci v Super Mario Maker, což je vlastně jedna velká virtuální stavebnice, ve které na dotykovém gamepadu Wii U jednoduše skládáte máriovské úrovně: Natáhnete plošinky, uděláte tajné místnosti, posadíte na plošinky Koopy a masožravky a... Zkrátka, celou úroveň si vyzdobíte, jak chcete. Pak jednoduše kliknete na „Hrát“ a už si můžete s Mariem zaskákat ve vlastní skákačce! Editor obsahuje dílky ze všech slavných mariovských hopsaček a navíc přichází s předem připravenými legendárními úrovněmi. Můžete se v nich naučit, jak to dělají profíci z Nintenda, a pak udělat vlastní dílo a poslat ho kamarádovi. Super Mario Maker vypadá jako super zábavný produkt, který má stejně jako všechny ostatní stavitelské hry šanci na dlouholetou životnost.

 

 

 

Skylanders Superchargers

Platforma: Nintendo Wii U | Vydání: 2015

Série Skylanders přišla s novinkou, kdy figurky hrdinů stavíte na interaktivní podstavec vedle herní konzole a ony se načítají do virtuálního světa. Nintendo minulý rok oznámilo figurky Amiibo, které dělají v určitých hrách totéž. Už chápete, kam tím míříme? Byla zkrátka jen otázka času, než se tyhle dva figurkové fenomény setkají v jedné hře. Ta se jmenuje Skylanders Superchargers a jejím obsahem je především skákání, mlácení nepřátel a závodění. Nově v ní můžete použít figurky Donkey Konga a jeho parního hustoválce a Bowsera a jeho letadlo. Vtipné ale je, že figurky jdou použít jak v Skylanders, tak v dalších hrách od Nintenda!

 

 

 

Mario Tennis: Ultra Smash

Platforma: Nintendo Wii U | Vydání: 2015

A nakonec je tady hra, ze které jsme byli fakt odvázaní. Tenisová výměna mezi dvěma nebo čtyřmi hráči je totiž rychlá, plynulá, vtipná a návyková. Vlastně nejde o nic složitého: Proti sobě stojí dvě/čtyři postavy z mariovského vesmíru a smečují po sobě tenisovým míčkem. Místo dopadu je vždy označené, takže k němu stihnete doběhnout a míč vrátit soupeřovi. Jenže je tu háček! Místo dopadu se pokaždé vysvítí jinou barvou, která je spojená s jedním z tlačítek na ovladači. Pakliže ho správně zmáčknete, dostane hra úplně jiný rozměr! Tímhle způsobem totiž vyvoláváte speciální komba, zatočené rány nebo prudké ataky. Jakmile si na takovýhle akční styl tenisu navyknete, nebudete moci přestat hrát. A k tomu ještě připočítejte, že na kurt dopadají bonusy, které vás třeba několikanásobně zvětší a tím rozšíří možnosti úderů. Mario Tennis: Ultra Smash působí jako zaručená hitovka: Lehce ji pochopíte, ale to neznamená, že by byla jednoduchá.

 

 

The Legend of Zelda: Majora's Mask 3D je jízda!

The Legend of Zelda: Majora's Mask 3D je jízda!

Marvel Future Fight: Hodně akční mobilovka

Marvel Future Fight: Hodně akční mobilovka

Zapařili jsme: Šílené závody Mario Kart 8

Zapařili jsme: Šílené závody Mario Kart 8

Klíčová slova:
hry, Hry pro PC na Heureka.cz
 

Články odjinud