Ostrov pokladů: Desková hra jeden proti všem

Ostrov pokladů: Desková hra jeden proti všem
Sdílej
 
Ostrov pokladů není typická desková hra. Připomíná trochu pátrání v duchu jeden proti všem. Je lepší hrát za piráta Dlouhého Johna Silvera nebo jednoho z přesily protihráčů, kteří hledájí jeho truhlu s pokladem? To se dozvíš v recenzi časopisu ABC. Ábíčko vyzkoušelo i karetní hru Museum Pictura a otestovalo stavebnici Vylamovánky: Armády na stole.

Hračky v ABC:

DESKOVÁ HRA

Ostrov pokladů

Honba za pokladem

Slavný pirát Dlouhý John Silver je uvězněný ve věži na ostrově, kde schoval svůj poklad. Brzy uteče ven, ale zatím se musí dívat z oken, jak džunglí putují další piráti a snaží se jeho truhlu vykopat dřív. Závod s časem právě začal.

Hra s Dlouhým Johnem Silverem

Ostrov pokladů je hra v duchu jeden proti všem. První hráč v roli Dlouhého Johna Silvera si na začátku pro sebe zakřížkuje, kde je zakopaná truhla, a pak ostatním hrajícím za pátrající piráty dává rady, kudy se vydat. Může blafovat a navádět na falešné stopy, může hrát o čas, ale pokud se rozhodne s hledáním pomoci, sám z toho vytěží i nějakou výhodu pro sebe.

Dříve či později přijde moment, kdy se Silverovi podaří z věže utéct, a pak začíná ten pravý závod. John si totiž pro svůj poklad poběží co nejkratší cestou a pirátům nezbyde, než se ho pokusit předehnat. Jinak si truhlu s pokladem vykope sám a vyhraje. 

S pravítkem za pokladem

Ostrov pokladů není typická desková hra. Připomíná trochu pátrání v duchu „samá voda, přihořívá“. Používá pravítka, kružítka a fixy, kterými si pátrači zakreslují prozkoumaná území a během hry tak krok za krokem poklad odhalí. I piráti mezi sebou můžou blafovat a navádět se na špatnou cestu. Konec konců truhlu s pokladem může najít jen jeden a ostatní ostrouhají.

Jakmile skončíte, stačí jen z desky smazat poznámky fixkou a může začít nové pátrání. Hraní za Johna Silvera je těžší, stojí proti přesile pátračů. Ale jako jediný ví, kam se přímo vydat. Proto je každá hra zábavným pátráním, kde vás každá stopa může přiblížit k cíli, ale také vás budou chtít přechytračit ostatní.

SHRNUTÍ: Pátrací desková hra v duchu jeden proti všem. Krásné ilustrace vtáhnou do pirátského honu za pokladem.

ZAPŮJČIL: Albi

Krvavé zlaťáky: Nejslavnější poklady světa

Krvavé zlaťáky: Nejslavnější poklady světa

KARETNÍ HRA

Museum Pictura

Za slavnými malíři

Rádi malujete? Zajímají vás slavní malíři? Nebo dokonce chodíte na výstavy? Přesně pro vás bude Museum Pictura ze světa výtvarného umění. V jádru připomíná klasické karetní hry, ve kterých sbíráte potřebné karty s různými symboly a za ně pak získáváte vítězné body. Někdy je potřeba spárovat barvu, jindy téma. To dobře známe. 

Otevřete si výstavu

Jenže Museum Pictura okolo tohoto známého herního pojetí dokáže vytvořit zajímavý svět muzejních expozic a galerií. Vžijete se do role kurátorů (tak se říká autorům výstav) soupeřících mezi sebou, který z nich otevře nejzajímavější přehlídku. Pro vaše galerie budete sbírat světoznámé obrazy a musíte si dát pozor, aby budoucí sbírka měla společné téma.

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa bez reklam na 9 webech.

 

Články odjinud