Šavlozubý tygr a podmořská základna v ABC

Šavlozubý tygr a podmořská základna v ABC
Sdílej
 
V novém čísle časopisu ABC zjistíte, jestli mohl šavlozubý tygr příst jako koťátko a další zajímavosti o nové podmořské základně nebo osobnostech, co vyrůstaly na ábíčku. Nechybí ani recenze Lega Batmanovy jeskyně a spousta další zábavy i novinek z přírody, vědy a techniky. Nahlédněte do ABC č. 21.

Koupit časopis ABC online >

Osobnosti pravěku v ábíčku

Stejně jako v ABC č. 20/2023 vám i v tomto vydání přinášíme texty dvou lidí, kteří na ábíčku vyrostli a nyní se věnují velmi zajímavé profesi. Oba ze stránek ABC už znáte. Prvním je Radomír Tichý, experimentální archeolog a ředitel Archeoparku pravěku Všestary. V letošním ábíčku 19/2023 jsme hlavní téma věnovali české expedici Monoxylon, za níž stojí právě Radomír Tichý.

Pravěký šavlozubý tygr mohl místo řevu příst jako koťátko •  ABC

Druhého autora znáte ještě důvěrněji, protože je naším pravidelným přispěvatelem. Vladimír Socha zasvětil svůj profesní i soukromý život druhohorám, především dinosaurům. V posledním roce byl spoluautorem našeho seriálu ABC Dinosaurů. Sledujte s námi, co dělají a na co myslí osobnosti zformované ábíčkem!

Šavlozuby tygr a podmořská základna

Recenze Lega Batmanovy jeskyně v ABC •  ABC

Hlavním tématem nového ABC je pravěký šavlozubec smilodon. Dozvíte se, že šavlozubý tygr mohl místo řevu příst jako koťátko. Ukážeme vám podmořskou základnu, která posouvá možnosti lidstva, nebo Batmanovu jeskyni z Lega. Nechybí ani lupenitky - hmyz podobný listům, a hyceánské planetky.

Plus vystřihovánky z papíru a spousta další zábavy, novinek a zajímavostí z přírody, vědy a techniky. Nahlédněte do ábíčka č. 21:

Časopis ABC vychází dvakrát měsíčně, informuje, baví a podporuje tvořivost dětských čtenářů. Archiv minulých ábíček najdeš tady. Nové ABC je k dostání online a na stáncích. Předplať si ABC, doručení je zdarma a dostaneš dárek.

Podívej se do minulých čísel ABC, která jsou stále v prodeji online. Doplň si sbírku vystřihovánek a užijte si spoustu zábavy a zajímavostí.

Postavte si herní počítač s časopisem ABC

Postavte si herní počítač s časopisem ABC

Časopis ABC: Groot, dobrodružství a umělá inteligence

Časopis ABC: Groot, dobrodružství a umělá inteligence

Časopis ABC: Star Wars, zaoceánské lunaparky, evoluce v plamenech

Časopis ABC: Star Wars, zaoceánské lunaparky, evoluce v plamenech