Časopis ABC: Star Wars, zaoceánské lunaparky, evoluce v plamenech

Časopis ABC: Star Wars, zaoceánské lunaparky, evoluce v plamenech
Sdílej
 
V novém čísle časopisu ABC najdete Star Wars, nekonečnou zábavu na zaoceánském lunaparku, psí čumák jako otisk prstu, evoluci v ohni i spoustu další zábavy a zajímavostí z přírody, vědy a techniky.

Koupit časopis ABC online >

Ubavit se na zaoceánské lodi

Jestli si umím představit peklo na zemi, pak zaoceánské lodě pro turisty se této představě hodně blíží. Uvíznout na takové dovolené, byť v krásném Karibiku, musí být opravdu o duševní zdraví.

Jedním dechem ale musím říct, že stejně jako většinu lidí mě tento fenomén do značné míry fascinuje a rád si o něm přečtu. Stejně to je i s článkem Ondry Kocha Plovoucí lunapark na straně 42 v novém ABC.

Lunapark na zaoceánském parníku v časopisu ABC 18/2023 •  ABC

Když se mi text dostal pod ruku, vybavil se mi slogan Ubavit se k smrti, který mě provází posledních dvacet let, kdy jsem poprvé četl stejnojmennou knihu amerického profesora Neila Postmana. Napsal ji už v roce 1985 a kritizuje v ní negativní vliv médií na člověka a celou společnost.

Názory v knize jsou dnes už do značné míry zastaralé, ale v základním smyslu mnohonásobně platné. A platí to i mimo mediální svět. Každý den si všímám, jak se dobrovolně ubavujeme k smrti, ale věřím, že ábíčko pluje proti proudu a je vám osvěžující duševní sprchou.

Star Wars Ahsoka v novém ábíčku

Star Wars Ahsoka v novém ábíčku •  ABC

V novém ábíčku se dozvíte třeba to, že psí čumák je jako otisk prstu, jak se rodí evoluce v požárech nebo jak drony zachraňují přírodu. Nebo proč se Ahsoka Tano dočkala vlastního seriálu z galaxie Star Wars.

A spoustu další zábavy a zajímavostí z přírody, vědy a techniky.

Časopis ABC vychází dvakrát měsíčně, informuje, baví a podporuje tvořivost dětských čtenářů. Archiv minulých ábíček najdeš tady. Nové ABC je k dostání online a na stáncích.

Přeplať si ABC, doručení domů je zdarma a dostaneš dárek.

Star Wars Ahsoka v časopisu ABC •  ABC

Podívej se do minulých čísel ABC, která jsou stále v prodeji online. Doplňte si sbírku vystřihovánek a užijte si spoustu zábavy a zajímavostí.

Radioaktivita, ocel, ukradené vraky a nové ABC

Radioaktivita, ocel, ukradené vraky a nové ABC

Nové ABC: Tvořte s námi v Ylands!

Nové ABC: Tvořte s námi v Ylands!

Nové ábíčko: Atmo jevy a lidoopi na kolotoči 🙈

Nové ábíčko: Atmo jevy a lidoopi na kolotoči 🙈