Nové ABC: Hra s Glumem z Pána prstenů a jak se bránit kyberútokům

Video se připravuje ...
Sdílej
 
Nová hra Gollum prozrazuje, jak to bylo s Glumem z Pána prstenů. V tomto čísle časopisu ABC zjistíš, jak se bránit kyberútokům. Plus vystřihovánky, komiksy a další zajímavosti i spousta zábavných novinek z přírody, techniky, vesmíru a vědy.

Koupit časopis ABC online >

Nebezpečí v kyberprostoru

Kyberútoky se netýkají nás, ale vždycky někoho jiného. Někoho neopatrného, neznalého, důvěřivého. Třeba nějakého seniora, který stěží ovládá počítač nebo mobil. Nebo někoho, kdo zbytečně riskuje, používá slabá hesla a na podezřelých webovkách bez starostí vypisuje svá osobní data. Chyba lávky! Cílem kyberútoku se docela jednoduše může stát každý z nás.

Jak se bránit kyberútokům? •  ABC

Mám s tím osobní zkušenost, kdy se mi před lety někdo naboural do profilu na Facebooku a v několika po sobě jdoucích platbách mi hbitě odčerpal z bankovního konta téměř dvacet tisíc korun. Naštěstí si toho všimla moje banka, která transakce vyhodnotila jako podezřelé a účet rychle zmrazila. Dokonce mě v rámci pojistky následně v plné výši odškodnila.

Tehdy jsem měl víc štěstí než rozumu. Jaké nebezpečí nám hrozí na webu a jak možné kyber- útoky minimalizovat, se dočtete v článku Ondry Kocha na straně 12 v novém čísle časopisu ABC.

Ábíčko video mag: Test Laser Game Galaxy a astronauti

Ábíčko video mag: Test Laser Game Galaxy a astronauti

Vystřihovánky pro všechny v novém ABC

Vystřihovánky pro všechny v novém ABC

V novém ábíčku najdeš i skvělé vystřihovánky a komiksy. Dozvíš se o nové hře The Lord of the Rings: Gollum, která odhaluje příběh Gluma z Pána prstenů. Plus zajímavosti, zábava a novinky z přírody, techniky, vesmíru a vědy.

Časopis ABC 10/2023:

Časopis ABC vychází dvakrát měsíčně, informuje, baví a podporuje tvořivost dětských čtenářů. Archiv minulých ábíček najdeš tady. Nové ABC je k dostání online a na stáncích.

Přeplať si ABC, doručení domů je zdarma a dostaneš dárek.

Hra s Glumem z Pána prstenů a jak se bránit kyberútokům v ABC •  ABC

Podívejte se do minulých čísel ABC, která jsou stále v prodeji online. Doplňte si sbírku vystřihovánek a užijte si spoustu zábavy a zajímavostí.

Strážci galaxie a diorámata hradů v ABC

Strážci galaxie a diorámata hradů v ABC

Super Mario Bros. a Donkey Kong v ábíčku

Super Mario Bros. a Donkey Kong v ábíčku

Dungeons & Dragons a seriál o novinařině v ABC

Dungeons & Dragons a seriál o novinařině v ABC