ABC prosvištělo freebordingovým dnem

ABC prosvištělo freebordingovým dnem
Sdílej
 
Freebording je v Česku zatím poměrně neznámým sportem, ale jeho příznivců po celém světě každým dnem přibývá.

Jezdí na něm například naše nejlepší snowboardistka Šárka Pančochová, česká snowboardová superstar Darek Bergmann, nebo mladý a nadějný Filip Gutwirth.
Na pražské Hanspaulce se v neděli 6. září konal první mezinárodní den freebordingu. Sjelo se na něm asi 30 jezdců z celé republiky. Jejich program byl rozdělen na čtyři etapy. První byla sjezd z Hanspaulky na stanici autobusu Zelená, druhá část se odehrávala v duchu freestylu ve skateparku Baba a další dvě části se týkaly už jen downhillu. Trešničkou na dortu měl být závěrečný sjezd ze Strahova na Smíchov, ale kvůli tomu, že byla Praha už pod příkrovem tmy, se počet jezdců ztenčil jen na ty nejzkušenější.
Den se mimořádně vydařil a už nyní se plánuje příští ročník, údajně ještě nabitější. Podobné akce jsou pořádány vícekrát do roka, informace o nich naleznete na www.freebording.cz.


 

Prkno, které má o dvě kolečka víc

Freebord se od dalších prken s kolečky liší hlavně možností jezdit jak rovně, tak šikmo, ale hlavně na něm můžete bezpečně zabrzdit. Toho konstruktéři dosáhli tím, že pod desku mezi trucky umístili další dvě kolečka, která se otáčejí stejně jako u nákupního košíku.

 

Články odjinud