Fascinující animace - Jak to vypadá, když ožije dům?

Fascinující animace - Jak to vypadá, když ožije dům?
Sdílej
 
Asi před rokem obletělo svět fascinující video. Ožívají na něm zdi argentinské metropole Buenos Aires a vyprávějí příběh, který na ně neustále někdo maluje.

Ten někdo si říká BLU, pochází z Itálie a je to umělec. Jen místo plátna používá zdi a ateliérem mu jsou snad všechna větší světová města.

Bláznivou animaci MUTO si dnes můžete stáhnout za dobrovolný poplatek ve vysoké kvalitě (celý soubor má 855 MB) na BLUových stránkách www.blublu.org, kde zároveň najdete galerii jeho dalších prací. Na serveru YouTube.com se ale teď objevilo další video.

BLU na něm tentokrát spolupracuje s americkým umělcem a filmařem Davidem Ellisem. Šílená a barevná animace prolínající se patry opuštěného domu vznikla v rámci italského street artového festivalu Fame. Oba umělci v domě malováním strávili celý týden a podle svých slov si, i přes hejna komárů, déšť a znuděné asistenty, užili spoustu legrace.

V rámci street artového festivalu Names Fest namaloval BLU v roce 2008 jeden „obraz“ i na pražské Národní třídě, kde je dodnes k vidění.

 

COMBO by Blu and David Ellis (2009)

 

 

MUTO by BLU (2007)

 

 


Líbily se vám videa? Zkuste něco podobného vytvořit sami! Jediné, co k tomu potřebujete, je papír, tužka, jakýkoliv fotoaparát, jednoduchý program a dobrý nápad! Když se vám něco povede, pošlete nám to! E-mailová adresa: ondrej.horak@ringier.cz.

Klíčová slova:
ulet
 

Články odjinud