Velká prospektorská soutěž 3. kolo

Velká prospektorská soutěž 3. kolo
Sdílej
 
Když prospektoři objevili naleziště, museli umět zaznamenat jeho polohu, nakreslit mapu nebo přesný plánek, aby si mohli nechat pozemek zanést do knih na pozemkových úřadech.

Soutěžní úkol - 3. kolo


Nakreslete plánek nebo mapu, na které vyznačíte svoje naleziště zlata či drahých kamenů (vymyšlené), jeho okolí a cestu, jak se k němu dostanete od civilizace.

Můžete při tom využít znalosti skutečného místa ze svého okolí nebo z prázdninového pobytu, ale můžete si ho přizpůsobit nebo i vytvořit sami. V plánku nesmějí chybět významné orientační body, vrcholy či strže, vodní toky, terénní překážky, vzdálenosti, místa, kde lze během cesty k nalezišti tábořit, nalovit ryby, ukrýt se před nepohodou apod.

Jak podrobný plánek či mapu vypracujete, je jen na vás, ale představujte si, že by podle něj měl k označenému místu dojít i člověk, který tam nikdy nebyl.


CENY

1. cena Notebook Acer
2. cena mobilní telefon LG - silver

3. cena vrtulník Fly Genius
4. cena vrtulník 735 set
5. cena MP3 Gogen
6. cena model motocyklu BMW
7. - 8. cena model cisterny British Petroleum
9. - 10. cena lego 8668



Jak soutěžit


Mapu či plánek a odpovědi na otázky z prvních dvou kol soutěže pošlete do 15. dubna 2009 (platí datum poštovního razítka) na adresu: redakce ABC, Komunardů 1584/42, Praha 7, PSČ 170 00.

Zásilku zřetelně nadepište ZLATO, uveďte zpáteční adresu, věk a další kontakt (telefon, e-mail).

Do závěrečného hodnocení budou zařazeni všichni, kteří správně zodpoví první dvě soutěžní otázky a vypracují plán naleziště podle udaných kritérií. Porota sestavená z členů redakce vyhodnotí nejvěrohodnější a nejoriginálnější mapy a plánky nalezišť a vybere deset nejlepších, kteří získají uvedené ceny.

Výsledky a výherce soutěže najdete od 25. dubna 2009 na www.iabc.cz v sekci soutěže/Výsledky. Výhry posíláme poštou. Zaslané práce nevracíme. Úplná pravidla soutěže najdete na www.iabc.cz v sekci soutěže.