Jak se rodí večerníčky, Valašské Meziříčí

Jak se rodí večerníčky, Valašské Meziříčí
Sdílej
 
Chtěli byste se dozvědět, kolik dá práce, než se na filmovém plátně nebo v televizi začnou pohybovat vaše oblíbené večerníčkové postavičky? Přijďte se podívat do muzea na výstavu Jak se rodí večerníčky.

Můžete se těšit na ukázky loutek a drobných scén téměř z 30 filmů, které byly natáčeny ve zlínských filmových ateliérech během posledních 65 let. Na Ferdu Mravence, kocoura Modroočka, Zlatovlásku a jiné. V této části výstavy rozhodně nepřehlédnete dekorace a rekvizity z natáčení příběhů známých svérázných kutilů Pata a Mata. Uvidíte jejich domeček, scénu z obývacího pokoje, sklepa a mnoho dalších předmětů z jejich domácnosti.

V hravé interaktivní části je připravena spousta zábavy nejen pro děti. Ti, kteří chtějí více proniknout do tajů příprav animovaného filmu, si mohou vyzkoušet práci výtvarníka na prosvětlovacím stole či nakreslit svůj krátký příběh do obrázkového scénáře, který předchází každému loutkovému, kreslenému či hranému filmu.

Nejmenší návštěvníci si mohou zahrát velké dřevěné pohádkové pexeso, pohrát si s loutkami i maňásky nebo si poskládat večerníčkovskou čepici. Všechny jistě potěší možnost vyzkoušet si práci v ruchovém studiu a na vlastní oči a především uši se přesvědčit, jak se ve filmu vytváří zvuk vrzajících dveří, práskání biče, bouřky aj.

Výstavu připravili pracovníci Dětského muzea v Brně v roce 2007 a od té doby ji zapůjčují ostatním institucím. Výstava vznikla ve spolupráci s Ateliery Bonton Zlín a Českou televizí Brno.

KDY: 17. 11. 2011 - 29. 1. 2012

KDE: Zámek Kinských, Valašské Meziříčí

WEB: muzeumvalassko.cz

 

Iron Man, Thor a Captain America ukazují, jak budou vypadat Avengers

Iron Man, Thor a Captain America ukazují, jak budou vypadat Avengers

World of Warcraft: Chuck Norris vás nechá žít

World of Warcraft: Chuck Norris vás nechá žít