Horsefeathers Jib Masters opět tady

Horsefeathers Jib Masters opět tady
Sdílej
 
Konec března bude v krkonošském Černém Dole patřit prestižnímu snowboardovému závodu evropského formátu známého pod názvem Horsefeathers Jib Masters.

Třicet špičkových jezdců při něm změří své síly v jízdě na třinácti neskokových překážkách, tzv. railech, které jsou umístěny přímo na sjezdovce. Tato disciplína je ve snowboardingu známa pod pojmem jibbing, proto si její vítěz odnese titul Jib Master roku.

Čtvrtý ročník závodu Horsefeathers Jib Masters proběhne ve dnech 19. - 22. března 2008.

Jeho hlavním organizátorem je už tradičně třicetiletý snowboardista Richard Skandera (Ride, 32, Nixon, Osiris, Electric, Level, Ogio, Demon) z Horsefeathers teamu.

"Tento závod je jediný svého druhu na světě a hlavní slovo v něm mají jezdci," vysvětluje Skandera, který má na starosti jak výrobu překážek, tak nominaci účastníků. Kromě Jib master roku budou uděleny i další tituly, a to Best trik, Best innovator a Best style.

Závod nabízí i zajímavý doprovodný program. Patří k němu DJ´s na sjezdovce, večerní koncerty a párty. A něco z historie - první Horsefeathers Jib Masters proběhl v březnu 2004 v Rejdicích, další pak o rok později na jihočeském Kramolínu. Jibmasterem roku 2006 se v Černém Dole stal slovinský jezdec Tadej Valentan.