Výlet do pravěku: Byli jsme v Dinoparku

Výlet do pravěku: Byli jsme v Dinoparku
Sdílej
 
Co čekat od návštěvy DinoParku? Nerdy, kteří by nejraději počítali kostrám dinosaurů obratle, nepotěšíme, ostatní se mohou začít těšit: DinoPark má blíž k pouti než muzeu.

 

 

DinoParky vyrostly v Praze, Liberci, Plzni, Ostravě i Vyškově. Naše videoreportáž je z libereckého DinoParku, který je součástí Obchodního centra Plaza. Vstupujete do něj tunelem, který má navodit pocit cestování v čase: jdete po lávce a kolem vás se otáčí vesmír. Trochu se vám zatočí hlava, takže se radši držte zábradlí. Cestovat časem budete i potom: z tunelu vystoupíte v prvohorách, pokračujete do druhohor a tak dále, dokud nepotkáte šavlozubého tygra či lovce mamutů z doby ledové. Nechybí ani naše éra, které je věnována vtipná expozice s názvem „Doba odpadková“.  

V záři reflektorů

Hlavní atrakcí libereckého DinoParku jsou samozřejmě modely druhohorních dinosaurů v životní velikosti. Jsou realisticky zachyceni v různých životních situacích: krmí se, hlídají hnízdo s mláďaty, dravci zabíjejí, býložravé druhy se stávají jejich kořistí. Hodně z nich je částečně pohyblivých a vydávají různé zvuky: vrčí, oddechují a vydávají zvuky, které provázejí trávení. Neonové nasvícení jim přitom dodává zvláštní „sci-fi“ atmosféru. Za zmínku stojí i další vychytávky: umělá druhohorní bouře, opičí dráha DinoTrek nebo DinoAquarium. Je to vlastně 3D kino, ve kterém se potopíte do druhohorního moře a potkáte zdejší vrcholové predátory – obřího žraloka megalodona a ještěra kronosaura. Určitě si nenechte ujít ani robotický model tyranosaura, který stojí vedle DinoCafé. Vypadá jako dinosauří terminátor, jehož pohyby ovládáte joystickem a prostřednictvím kamery vidíte jeho očima!

 

 

 

 

Dinopark startuje novou sezónu

Dinopark startuje novou sezónu

Reportáž z Triloparku: Vyhrabali jsme dinosaura

Reportáž z Triloparku: Vyhrabali jsme dinosaura

Příšera z Utahu: Postrach malých tyranosaurů

Příšera z Utahu: Postrach malých tyranosaurů

Klíčová slova:
dinosaurus, reportaz, dinopark