Lodě: Člun říční policie

Lodě: Člun říční policie
Sdílej
 
Poslední týden v červnu probíhají oslavy Dne Policie České republiky. Málo se ví, že policie má ve vybavení i motorové čluny.

 

 

Oddíl poříční policie byl zřízen v Praze už v roce 1941, v současnosti je jeho hlavním úkolem ochrana říčních toků a kontrola přilehlého okolí. Poříční oddělení je vybaveno třemi druhy motorových člunů. Jako předlohu vystřihovánky jsme vybrali typ MB 075. Původně sloužily v Německu jako pobřežní hlídkové čluny.

Po zakoupení pro policii byla na člunech provedená kompletní generální oprava. Dostaly nové motory, elektroniku, služební vybavení a interiér. Kabina je vyhřívaná, takže čluny jsou ve službě po celý rok. Posádku tvoří podle potřeby až 8 mužů včetně potápěčů. Typ MB 075 je dvoumotorový, jeho délka je 9,7 m a šířka 3,2 m.

 

 

Návod na slepení •  archiv

 

 

PŘÍPRAVNÉ PRÁCE

1.   Všechny části předem narýhněte.

2. Hrany, které jsou označeny červenou šipkou, budete ohýbat směrem dovnitř.

 

NÁVOD NA SLEPENÍ

1. Stavbu začněte trupem 1. Příď 2 přilepte shora na díl 1. Lepte od špičky člunu směrem dozadu. Slepte záď 3 a vlepte ji do dílu 1. Podlahu 4 rovněž vlepte do dílu 1. 

2. Slepte sedačky 5, 6 a přilepte je k dílům 1 a 4. Slepte kabinu 7 a nalepte ji shora na díl 2. Dveře 8 nalepte na díly 2 a 7. Maják 9 nalepte shora na díl 7.

3. Chladiče motorů 10 (2x) přilepte na díl 3. Plošinu pro potápěče 11 nalepte zezadu na díl 3.

 

 

Mrakodrapy: Twin Towers & One World Trade Center

Mrakodrapy: Twin Towers & One World Trade Center

Vystřihovánky v ABC 12: Mrakodrapy a lodě

Vystřihovánky v ABC 12: Mrakodrapy a lodě

Co je v ABC 12: Jurský svět

Co je v ABC 12: Jurský svět