Tanky budoucnosti Stealth Raptor

Tanky budoucnosti Stealth Raptor
Sdílej
 
Slep si dva tanky s odlišným maskováním. Stupeň náročnosti je 3. Takže do toho!

 

PŘÍPRAVNÉ PRÁCE

Návod na slepení 1
Návod na slepení 2

Jednotlivé díly vystřihněte.

Hrany, jež budete tupým nožem rýhovat z líce tisku, jsou kresleny čerchovanou čarou (-.-.-), papír ohněte lícem k sobě. Hrany, které budete rýhovat z rubu tisku, jsou kresleny čárkovanou čarou (- - -), papír ohněte lícem od sebe.

Jednotlivé díly lepte pomocí chlopní. Umístění dílů je vyznačeno v místě přilepení shodným číslem.

 

NÁVOD NA SLEPENÍ

Postup je stejný pro oba modely tanků.

Vystřihněte a narýhujte díl 1. K němu přilepte průzor 2 a na něj pak šípovitou kapotu 3. K dílu 3 přilepte přední díl tanku 4. Na opačnou stranu dílu 1 přilepte zadní část tanku 5. Všechny díly 5, 1, 2, 3 a 4 nyní tvoří pás. Uzavřete díl 1 tak, že jeho boky přilepte k volným chlopním dílů 5, 3 a 4. Do vzniklé mezery vlepte zbývající díl 6, spodní díl tanku. Tím vznikne tělo tanku. Na tělo tanku nalepte levý a pravý bok s pásy, díly 7 a 8. Podvozek je hotov.

Pokračujte slepením kanónu z dílů 9, 10 a 11. Věž, díl 9, je uzavřená, a tak bude po slepení dostatečně tuhá. Na věž přilepte hlaveň 10 a její zakončení 11. Kanón modelu je kvůli zachování jednoduchosti nepohyblivý, ale nabízí se několik způsobů, jak ho k tělu tanku přilepit. Pětiúhelníkovou věž můžete nalepit jedním z pěti směrů, podle toho, jak chcete, aby hlaveň byla orientována – viz obrázek. tank5hlavni.png

 

Co je zač Stealth Raptor XR 17840 (modrý) a XR 17842 (s kamufláží)

Koncept tohot

Tank budoucnosti •  Jan Rükr

o tanku budoucnosti vychází z reálných poznatků současné vědy a techniky. Důraz je kladen na maskování, pevnost pancíře a snížení hmotnosti - to vše díky novým materiálům. Aktivní elektromagnetické štítování odpuzuje kovové předměty, jako kulky nebo střepiny.

Celkový profil tanku je snížen a všechny plochy jsou zkosené tak, aby bylo co nejobtížnější tank zasáhnout a poškodit. O chod veškeré elektroniky, včetně motoru, se stará malý atomový reaktor. Bezpečí osádky je na maximální úrovni. Řidič ani střelec totiž v tanku reálně nesedí.

Tank ovládají z bezpečí bunkru pomocí virtuální reality. Hlavní zbraní je trojhranná hlaveň Railcannonu, který je schopen vystřelit i projektily bez použití střelného prachu, čímž odpadá mnohdy nežádoucí hluk a záblesk z exploze střelné směsi. Napadený nepřítel se tak díky kombinaci maskování a Railcannonu mnohem hůře orientuje, odkud přichází útok.

 

 

Informace k 3D modelům v ABC 2/2010

ROČNÍK ABC 55

NÁVRH Jan Rükr

KONSTRUKCE Jan Rükr

SLEPENÍ František Sochor

SÉRIE vojenská technika

NÁZEV Stealth Raptor XR 17840 a XR 17842

MĚŘÍTKO 1:60

ROZMĚRY V CM D 13 V 3 Š 8

POČET STRAN 1

POČET DÍLŮ 11

DOBA PŘÍPRAVY ± 3 hodiny


Klíčová slova:
tank, 3D model, Tanky, super tanky