Drony točí! 5 míst na fantastické video

Drony točí! 5 míst na fantastické video
Sdílej
 
Drony jsou hitem posledních let. Pojďte se podívat na místa, která jsou z dronů natočená tak, až se tají dech!

Černobyl a radar Duga

Na dohled od nechvalně proslulé jaderné elektrárny Černobyl stojí kovové monstrum. Jmenuje se Duga. Jde o gigantický radar, který měl zachytit a včas varovat před balistickými raketami, jeho činnost však byla po nehodě v elektrárně roku 1986 zastavena. Dokud byl radar v činnosti, dokázal údajně velice přesně detekovat starty balistických raket po celém Rusku i na Blízkém východě. Radioamatéři, kteří zachytili jeho zvuk, ho neoficiálně pojmenovali Datel, protože skutečně zvuky tohoto ptáka připomínal. Dnes už Datel rezaví a chátrá, ale svojí atmosféro přitahuje dobrodruhy a zvědavce z celého světa. Vůbec celá oblast okolo Černobylu je tajemná a trošku i děsivá. S kvalitním dronem a troškou talentu pak lze natočit třeba takovéto záběry:

Zhangjiajie National Forest Park

Pokud jste viděli film Avatar, jistě vám tento národní park bude povědomý. Nachází se v Číně a režiséra Jamese Camerona ohromil svojí jedinečnou krásou. Pískovcové skály obrousila eroze do podoby věží porostlých množstvím exotických dřevin. Celá oblast je neuvěřitelně zachovalá a na čínské poměry velice přísně chráněná. Pokud byste měli to štěstí a podařilo se vám tam dostat s dronem v batohu, můžete zkusit trumfnout svým videem třeba tohle:

Hřbitov letadel

Každé letadlo má určitý počet letových hodin, po kterých se musí provést servisní údržba. A s věkem letadla samozřejmě stoupají finanční náklady na udržení stroje v provozuschopném a bezpečném stavu. Jednou přijde chvíle, kdy se to přestane vyplácet. Letadlo se pak většinou odstaví na místo, kterému se říká hřbitov letadel. A je na 99% jisté, že do vzduchu se už nikdy nepodívá. Tato místa mají smutnou atmosféru, ale letecké nadšence přitahují jako magnet. Když se takový nadšenec chopí dronu, může vzniknout třeba tohle:

Vyplouvající loď

Obrovské výletní nebo nákladní lodě vyplouvající na moře - to je pro nás v naší malé zemi obklopené horami doslova exotický pohled. O těch největších lodích se dočtete v našem článku. Pokud byste měli to štěstí a o prázdninách se s dronem dostali do destinace, odkud tyto plovoucí hotely vyplouvají, můžete natočit parádní video. Jen mějte na paměti dvě věci. Nikoho dronem neohrozit a včas se začít vracet - pád do vody je sice měkčí, než třeba na pole, ale na mořském dně se dron strašně špatně hledá.

Za městem nebo vesnicí

Pro fantastické záběry není nutné trmácet se přes půl světa. I naše vlast nabízí krásné scenerie. Budete-li respektovat pravidla pro létaní s drony, můžete natočit fantastické video. A klidně vám vystačí černobílý filtr, kvůlil kterému lépe vynikne krása české krajiny v zimě. Jak se říká - méně je někdy více. Jukněte na to!

Víceo dronech:

Vozítko Pop.Up: Jezdí, létá a cestuje hyperloopem

Vozítko Pop.Up: Jezdí, létá a cestuje hyperloopem

Opeřený dron: Technologie inspirovaná přírodou

Opeřený dron: Technologie inspirovaná přírodou

Jak budou vypadat armády budoucnosti?

Jak budou vypadat armády budoucnosti?

Dron ze zkumavky: Budeme pěstovat bojové letouny?

Dron ze zkumavky: Budeme pěstovat bojové letouny?

Video se připravuje ...

5 nejzajímavějších dronů CES 2017 • Zdroj: ABC

 

Články odjinud