Vystřihovánky v ABC 10/2017: Neucom z komplexu Robinson a házedlo P-518 North American Mustang

Vystřihovánky v ABC 10/2017: Neucom z komplexu Robinson a házedlo P-518 North American Mustang
Sdílej
 
V ABC 10/2017 nejdete vystřihovánky vesmírné lodi Neucom z komplexu Robinson a házedlo letadla P-518 North American Mustang. Abyste mohli bez obav vystřihovat, přinášíme návodné kresby a návody na slepení.

Neucom

Komplex Robinson

V soustavě s bleděmodrým „sluncem“ došlo k nepochopitelné proměně obydlených planet v ohnivý opar. Světy jeden po druhém zmizely. Celá civilizace byla vymazána. Kapitán vnitroplanetární linky R7 zamířil na vnější koridor soustavy v naději, že se mu podaří spojit i s dalšími přeživšími. Na orbitu posledního známého světa vnějšího koridoru byl zformován komplex ROBINSON. Je to soubor osmi lodí tvořící unikátní soběstačný celek. Na jeho špici se nalézá již zmíněná linka R7, tedy REA Liner R7 číslo 561, napojená na strojírenskou loď Orca, srdce celého komplexu, pojící k sobě další unikátní celky. Na levoboku je loď Beam Catcher s dalekodosahovými senzory a vysílači, na pravoboku Ion rafinerie pro výrobu paliva a tankovací stanice obslužných modulů. Za Orcou jsou navázány dvě lodi s výkonnými motory. Jednou je dálková linka Next liner a druhá Solar explorer s generátorem štítů. Na ocase Robinsonu je proti směru letu připevněna vlajková loď Opalia a vše korunuje shora připevněný luxusní křižník Neucomu s obrovskou zahradou a velitelským můstkem.

Doufáme, že vás ROBINSON zabavil a že se vám právě lodí Neucom podařilo zkompletovat celý komplex.

Komplex Robinson: Neucom •  ABC

PŘÍPRAVNÉ PRÁCE

1. Jednotlivé díly vystřihněte. Hrany, jež budete tupým nožem rýhovat z líce tisku, jsou zakresleny čárkovanou čarou (- - -), papír ohněte lícem od sebe. Hrany, které budete rýhovat z rubu tisku, jsou kresleny čerchovanou čarou (-.-.-), papír ohněte lícem k sobě.

2. Díly lepte pomocí chlopní. Umístění dílů je vyznačeno v místě přilepení shodným číslem.

3. Díly 1, 3, 6 a 7 doporučujeme podlepit čtvrtkou minimální gramáže 160 g/m2.

4. Pro sestavení komplexu jsou potřeba tři kusy feritových nebo neodymových magnetů.

Komplex Robinson: Neucom •  ABC

NÁVOD NA SLEPENÍ

1. Vystřihněte, narýhujte a slepte plášť z pravého křídla 1, hřbetu 2 a levého křídla 3. Na pravé křídlo 1 nalepte směrové křidélko 4. Na levé křídlo 3 nalepte směrové křidélko 5.

2. Slepte břicho lodi ze špice 6 s vloženým magnetem na rubu a křídel 7 s vloženým magnetem na rubu. Na špici 6 nalepte přistávací nohu 8 s vloženým magnetem na rubu. Na křídla 7 nalepte přistávací nohy 9 a 10.

Z Komplexu Robinson již vyšlo:

REA Liner 3/2016

Orca 8/2016

Beam Catcher 11/2016

Ion Rafinerie 15/2016

Next Liner 19/2016

Solar Explorer 24/2016

Opalia 4/2017

Komplex Robinson: Neucom •  ABC

Házedlo North American

P-518 Mustang

NÁVOD NA SLEPENÍ

1. Díly vystřihněte. Trup slepte, křídla a výškovky na koncích ohněte směrem k sobě a slepte bez ohnutých částí. Zatěžkejte a nechte proschnout.

2. Výškovky nalepte do žlutě vyznačených částí trupu na ocasu vodorovně a kolmo k trupu. Křídla nalepte v úhlu podle kresby a podložte krabičkami od zápalek. Nechte proschnout.

3. Připevněte dvě kancelářské sponky na příď trupu a hoďte.

Pokud házedlo letí přídí nahoru, přidejte ještě sponku, pokud letí přídí dolů a neklouže, sponku odeberte nebo sponky posuňte vzad.

Vystřihovánky najdete v ABC 10/2017

Papírová historie #17: Pozapomenutý autor mašinek Miloš Haman objeven!

Papírová historie #17: Pozapomenutý autor mašinek Miloš Haman objeven!

Papírová historie #16: Mistr diorámat Přemysl Kubela podruhé

Papírová historie #16: Mistr diorámat Přemysl Kubela podruhé

Papírová historie: LAVINA v ABC

Papírová historie: LAVINA v ABC

Papírová historie: Foťák z papíru Dirkon

Papírová historie: Foťák z papíru Dirkon