Komplex Robinson: REA Liner

Komplex Robinson: REA Liner
Sdílej
 
V novém ábíčku najdeš první díl nové série vystřihovánek.


Kompex Robinson

V soustavě s bleděmodrým „sluncem“ došlo k nepochopitelné proměně obydlených planet v ohnivý opar. Světy jeden po druhém zmizely. Celá civilizace byla vymazána. Kapitán vnitroplanetární linky R7 zamířil na vnější koridor soustavy v naději, že se mu podaří spojit i s dalšími přeživšími.

Na orbitu posledního známého světa vnějšího koridoru byl zformován komplex ROBINSON. Je to soubor osmi lodí tvořící unikátní soběstačný celek. Na jeho špici se nalézá již zmíněná linka R7, tedy REA Liner R7 číslo 561, napojená na strojírenskou loď Orca, srdce celého komplexu, pojící k sobě další unikátní celky. Na levoboku je loď Beam Catcher s dalekodosahovými senzory a vysílači, na pravoboku Ion Rafinerie pro výrobu paliva a tankovací stanice obslužných modulů. Za Orcou jsou navázány dvě lodi s výkonnými motory. Jednou je dálková linka Next liner a druhá Solar explorer s generátorem štítů. Na ocase Robinsonu je proti směru letu připevněna vlajková loď Opalia a vše korunuje shora připevněný luxusní křižník Neucomu s obrovskou zahradou a velitelským můstkem.

Z dnešních 3Déček si můžete slepit linkový transport R7 561 na přídi Robinsonu. Loď je vybavena třemi výletními moduly, které jsou určeny převážně pro průzkum. Samotná REA Liner nyní slouží jako záložní velící loď s ubikacemi. S komplexem je spojena třemi přetlakovými dveřmi pro volný pohyb osob i materiálu. Na další lodi Robinsonu se můžete těšit v příštích ábíčkách.

 

Návod na slepení •  Jan Rükr

 

PŘÍPRAVNÉ PRÁCE

 1. Jednotlivé díly vystřihněte. Hrany, jež budete tupým nožem rýhovat z líce tisku, jsou zakresleny čárkovanou čarou (- - -), papír ohněte lícem od sebe. Hrany, které budete rýhovat z rubu tisku, jsou kresleny čerchovanou čarou (-.-.-), papír ohněte lícem k sobě.

 

2. Díly lepte pomocí chlopní. Umístění dílů je vyznačeno v místě přilepení shodným číslem.

 

3. Pro sestavení komplexu je potřeba šest kusů feritových nebo neodymových magnetů o maximální velikosti 15 x 15 x 2 mm a tři kusy tenkostěnných plíšků (plátků) z magnetického kovu o přibližné velikosti 10 x 10 mm.

 

 

Kompex ROBINSON je poslední nadějí přeživších •  Jan Rükr

 

 

ŽLUTÁ BARVA - v tomto ABC, ČERNÁ BARVA - dosud nevyšlo

 

NÁVOD NA SLEPENÍ

1. Vystřihněte, narýhujte a slepte trup 1 se dvěma magnety na rubu (viz návodná kresba, dále NK). Na špici nalepte křidélka 11 a 12. Na spodní část připojte přistávací nohu 13.

 

2. Na levou stranu trupu 1 přilepte levé křídlo složené z nosníku 2, promenády 3, konzole s motorem 4 se dvěma magnety na rubu (viz NK), spodní plochy 5 a koncovky křídla 6.

 

3. Na pravou stranu trupu 1 nalepte pravé křídlo z nosníku 7, promenády 8, motorové konzole 9 se dvěma magnety na rubu (viz NK) a koncovky křídla 10.

 

4. Slepte tři kusy raketových modulů 14 s vloženým tenkým plátkem magnetického kovu (viz NK). Moduly pak lze magneticky připojit k  lodi.

 

Tuto vystřihovánku najdeš v ABC 3/2016. Více vystřihovánek:


 

ABC 3/2016: Vystřihovánky

ABC 3/2016: Vystřihovánky

Astro Racer číslo 49

Astro Racer číslo 49