Astro Racers: Saint Dragon

Astro Racers: Saint Dragon
Sdílej
 
Saint Dragon (天 聖 龍) je také známý jakoTenseiryuu. Jedná se o nejnovější kreaci japonského studia Gravity Lab.

 

 

 

 

 

Letoun exotického vzhledu v podobě kovového draka se vyznačuje unikátním systémem pohonu a štítů. Tělo draka je tvořeno gravitačními disky, které jsou podle potřeby schopné přeskupení do žádané formace. Poskytují ochranu pilotovi a současně letoun pohání.

Každý disk je gravitačně vázán na své sousedy a dohromady s ostatními tvoří pohyblivý pás. Ten je díky vektorování (směrování) tahu jednotlivých motorů uvnitř disků schopen se bleskurychle přesunout na požadované místo. Pozoruhodný stroj má na starosti 66letý Miko Sensei, zkušební pilot a lídr projektu Řetězená gravitace (Chain Gravity).

 

PŘÍPRAVNÉ PRÁCE

1. Jednotlivé díly vystřihněte. Hrany, jež budete tupým nožem rýhovat z líce tisku, jsou zakresleny čárkovanou čarou (- - -), papír ohněte lícem od sebe. Hrany, které budete rýhovat z rubu tisku, jsou kresleny čerchovanou čarou (-.-.-), papír ohněte lícem k sobě.

3. Jednotlivé díly lepte pomocí chlopní. Umístění dílů je vyznačeno v místě přilepení shodným číslem.

 

1.HLAVA A

Vystřihněte, narýhujte a slepte zobák 1, oči 2 a týl 3. Slepte horní patro z dílů 4, 5 a 6. Celek nalepte na již slepené díly 1, 2 a 3. Slepte chřtán 7 a spodní čelist z 8, 9. Tyto díly pak nalepte zespodu hlavy spolu s nosným diskem složeným z dílů 10 a 11.

2.PROSTŘEDNÍ DISKY B

Slepte levou stranu disku z dílů 12, 13 a 14. Slepte pravou stranu disku z dílů 15, 16 a 17. Obě části disku slepte pásem 18. Celý postup lepení středového disku ještě 3x zopakujte.

3.OCASNÍ DISK C

Slepte levou stranu ocasního disku z dílů 20, 21 a pravou stranu z dílů 19, 23. Disk uzavřete dílem výfuku 22.

4. Celky draka se dají vzájemným slepením naaranžovat do všemožných pozic, podívejte se na obrázky VARIACE 1 a VARIACE 2.
Při pohledu z boku lze disky aranžovat do přímky nebo do různých oblouků.
Při pohledu z vrchu lze disky aranžovat za sebe, popřípadě před sebe nebo je střídat.

5. Hlava, čtyři středové disky a ocasní disk se k sobě lepí stěnou disků. Pokud chcete dosáhnout pozice, kterou vidíte na fotografiích, pak má drak při pohledu z boku disky v přímce a při pohledu z vrchu je lepen: hlava, tři disky za sebou, jeden před sebou a ocasní disk je také před sebou (viz menší obrázek u VARIACE 2).


Astro Racers: 44 – Alpha Plus

Astro Racers: 44 – Alpha Plus

Astro Racers: Lightjet

Astro Racers: Lightjet

Astro Racer: LEG craft

Astro Racer: LEG craft

Klíčová slova:
astro racers