Astro Racer: LEG craft

Astro Racer: LEG craft
Sdílej
 
V ABC vychází vystřihovánky ze série sci-fi letounů, které se účastní meziplanetárních závodů Astro Racers.

 

Astro Racers: Cherokee

Astro Racers: Cherokee

 

 

Stroj je postavený v kooperaci belgického státu s firmou LEG vyrábějící jednoduchá elektronická zařízení. LEG craft má kompaktní tvar a všechny důležité systémy jsou kapotovány. Žádné vedení elektroniky nebo důležitých kapalin není obnaženo a není přímo v kontaktu s okolím. Tímto opatřením se stal letoun těžším, a proto se konstruktéři rozhodli pro čtyři pohonné jednotky. Dva atmosférické motory jsou zavěšeny vpředu na ramenech a dva hybridní motory jsou namontovány v hlavní části okolo kokpitu. Stroj tak získal potřebnou rychlost a obratnost lehčích letounů. Astro Racer je pilotován nejlepším belgickým pilotem, 33letým Nicolasem Lemmensem.

 

PŘÍPRAVNÉ PRÁCE

1. Jednotlivé díly vystřihněte. Hrany, jež budete tupým nožem rýhovat z líce tisku, jsou zakresleny čárkovanou čarou (- - -), papír ohněte lícem od sebe. Hrany, které budete rýhovat z rubu tisku, jsou kresleny čerchovanou čarou (-.-.-), papír ohněte lícem k sobě.

3. Jednotlivé díly lepte pomocí chlopní. Umístění dílů je vyznačeno v místě přilepení shodným číslem.

 

 

 

 

NÁVOD NA SLEPENÍ

1. Vystřihněte, narýhujte a slepte kokpit 1. Na jeho levou stranu nalepte levé sání motoru 2 spolu s levým křídlem 3. Na pravou stranu nalepte pravé sání motoru 4 a pravé křídlo 5. Na celek nalepte do přední části, pod vyčnívající kokpit, díl 6. Do zadní části celku přilepte ústí motorů 7. Pro uzavření výsledného tvaru nalepte do spodní části vytvarovaný díl podvozku 8. Na zadní část 7 dolepte ústí dalších dvou motorů 9 a 10.

2. Na přední část 6 nalepte pravý a levý držák předku letounu 11 a 12. Slepte levý přední držák z dílů 13, 14, 15 a pravý přední držák z dílů 17, 18, 19. Oba přední držáky slepte pomocí spojky 16. Kompletní přední část nalepte na držáky 11 a 12.

3. Podvozkové nohy 20 nalepte na příslušná místa v přední části a podvozkové nohy 21 na příslušná místa v zadní části letounu. Dbejte na orientaci značek TOP vůči sobě a barevné kombinace noh a podvozku.

  

 

Astro Racers: 19 - Scarabeus

Astro Racers: 19 - Scarabeus

Astro Racers: 18 – Zen

Astro Racers: 18 – Zen

Astro Racers: 03 – Ultima WF

Astro Racers: 03 – Ultima WF

Klíčová slova:
astro racers