Astro Racers: 19 - Scarabeus

Astro Racers: 19 - Scarabeus
Sdílej
 
V ABC vychází vystřihovánky ze série sci-fi letounů, které se účastní meziplanetárních závodů Astro Racers.

 

Vyhodnocení povídkové soutěže Astro Racers

Vyhodnocení povídkové soutěže Astro Racers

 

 

Model inspirovaný povídkou čtenářky ABC

Vloni vyhrála Karolína Poláčková z Jemnice soutěž o nejlepší příběh s tématikou závodů ASTRO RACERS. Model letounu SCARABEUS připravil autor vystřihovánek Jan Rükr právě podle popisu autorky v její povídce. Věříme, že se nejenom Karolíně bude nový racer líbit!

 

 ASTRO RACER ČÍSLO 19

Na devátenácté příčce se usadil tým, který si říká Timers. Název je velmi trefný, protože před rokem ještě tým neexistoval. Racer Scarabeus vznikl ze zkušeností jednoho muže, charizmatického 47letého českého závodníka Gabriela Truena, za vydatné pomoci rodiny a všech přátel. Lehká konstrukce a jediná hnací jednotka předurčují tento letoun k rychlosti. S desetinovým rozpočtem velkých společností se Truenovi podařilo dosáhnout stejného výsledku a vznikl unikátní stroj schopný bojovat o nejvyšší příčky. Uvidíme, jak si s ním Gabriel, přáteli zvaný Gabe, v kokpitu poradí.

 

 

Astro Racers Scarabeus •  Jan Rükr

 

 

PŘÍPRAVNÉ PRÁCE

1. Díl 5 podlepte čtvrtkou (gramáž přibližně 120 g/m2). Jednotlivé díly vystřihněte.

2. Hrany, jež budete tupým nožem rýhovat z líce tisku, jsou zakresleny čárkovanou čarou (- - -), papír ohněte lícem od sebe. Hrany, které budete rýhovat z rubu tisku, jsou kresleny čerchovanou čarou (-.-.-), papír ohněte lícem k sobě.

3. Jednotlivé díly lepte pomocí chlopní. Umístění dílů je vyznačeno v místě přilepení shodným číslem.

 

NÁVOD NA SLEPENÍ

1. Vystřihněte a narýhujte díl přídě 1, díl kokpitu a motorů 2, díly levého a pravého zadního krytu 3 a 4. Jednotlivé díly pečlivě slepte a celek uzavřete nalepením podlepeného dílu 5.

2. Na vzniklý trup nalepte na levou stranu přední stabilizátor 6, přistávací modul 7 a zadní stabilizátor 8. Totéž proveďte i na pravé straně trupu – postupně lepte stabilizátor 9, přistávací modul 10 a zadní stabilizátor 11.

3. Nakonec přilepte na levou stranu stroje křídlo 12 a na pravou stranu křídlo 13.

 

 

Astro Racers: 18 – Zen

Astro Racers: 18 – Zen

Astro Racers: 03 – Ultima WF

Astro Racers: 03 – Ultima WF

Astro Racers: 12 – Venture Blade

Astro Racers: 12 – Venture Blade

Klíčová slova:
astro racers