Posbírej mistry fantastického umění

Posbírej mistry fantastického umění
Sdílej
 
Výběr z děl těch nejlepších českých a slovenských malířů a ilustrátorů, kteří si právem můžou říkat Mistři, vychází na 71 speciálních kartičkách.

 

 

Galerie Nemesis sice působí teprve druhým rokem, ale rozhodně je za ní vidět kus práce. Soustředí se na díla věnované fantastice (sci-fi, fantasy, horor) a rázně boří předsudky, že do galerií patří jen nuda nebo čmáranice, které jsou bez desetidílného slovníku cizích slov nesrozumitelné.

V Nemesis najdete především nezkrocenou fantazii, kterou ale vždy okamžitě pochopíte. Vychutnáte si dechberoucí krajiny, podivuhodné tvory, neohrožené hrdiny a jejich boje se strašlivými monstry, mocné stroje i temné přízraky.

Dost často vás možná i napadne, že ty kresby odněkud znáte. A budete mít pravdu. Nejednou totiž narazíte na populární knižní obálky. Čtete Krvavé pohraničí od Šlechty? Černokněžníka od Červenáka? Les mytág od Holdstocka? Nebo snad romány ze světa Star Treku? V Nemesis oblíbené knižní obálky vyrostly v sakra působivé obrazy a větší formát většině z nich vyloženě hodně sluší.




 

Ale protože ne každému se chce do galerie vážit cestu, a protože má navíc Galerie Nemesis narozeniny, vychází limitovaná sběratelská série toho nejlepšího. 71 obrázků, jeden seznam a šest bonusových karet náhodně rozdělených do balíčků po osmi kartičkách s názvem Masters of Czech and Slovak Fantasy, Sci-fi and adventures zve na cestu daleko za hranice všedních dnů.

Je zábavné sbírat hokejisty nebo fotbalisty nebo ohrožené zvířátka, ale věřte, že ani z poloviny tak, jako získat ultrabrutálního Kostěje Nesmrtelného od Michala Ivana, náladového Obra s loděmi mrtvých od Zdeňky Bouškové nebo akčního Válečníka Romana Kýbuse. O krásných elfkách, princeznách a nájemných vražedkyních v podání mnoha dalších výtvarníků ani nemluvě.

Navíc to není žádné lokální zboží! Martina Pilcerová se ochomýtá kolem slavné karetní hry Magic The Gathering nebo dnes ještě slavnější fantasy série Hra o trůny, Michal Ivan prorazil v zahraničí komiksovými obálkami, Jana Komárková se prosadila v Německu a Martin Zhouf je legendou české grafiky.

Tihle Masters jsou prostě Mistři každým coulem a každým tahem štětce a sesbírat je všechny za to rozhodně stojí. Zvlášť když ony bonusové kartičky podepsali samotní autoři!

 

 

Pro voko: Final Fantasy XIII-2

Pro voko: Final Fantasy XIII-2

Další várka prvotřídního sci-fi od Philipa K. Dicka

Další várka prvotřídního sci-fi od Philipa K. Dicka

Recenze: Stíhačky ze Star Wars létají galaxií

Recenze: Stíhačky ze Star Wars létají galaxií

 

Články odjinud