Titáni se vrací a pořádně se hněvají!

Titáni se vrací a pořádně se hněvají!
Sdílej
 
Nový Souboj Titánů byl větší a efekty naducanější, někteří ho ale nemusí, protože se snažil vyrovnat stejnojmenné legendě. Jenže teď má novodobá verze něco, co ta původní ne. Pokračování. Oblud je více a Hněv Titánů je… větší a efekty naducanější!

 

 

Hněv Titánů si už na rozdíl od jedničky nebere z řecké mytologie prakticky vůbec nic, než jména. Od událostí Souboje Titánů uplynulo deset let a hlavní hrdina Perseus už pověsil povolání hrdiny na hřebík. Jenže lidé ztrácejí víru v bohy a ti díky tomu začínají prohrávat boj s uvězněnými Titány.  Největší problémy dělá hrozivý Kronos, který je otcem Dia a Perseovým nezvaným dědečkem.  

Rovnováha sil se definitivně změní ve chvíli, kdy se Hádes spojí s Áreem a Dia podrazí. A i když bohové nejsou zrovna nejlepší vládci, je to pořád lepší, než když by lidem měli vládnout Titáni. Perseus tedy musí znovu vzít meč, štít a vytáhnout do boje, i když se mu moc nechce. Aspoň, že na boj s bohy a Titány nebude sám.

 

 

 

 

První jeho posilou bude Andromeda. Souboji Titánů byla ještě bezbrannou princeznou, ale od té doby z ní vyrostla královna - válečnice. Se stavem Olympu není spokojený ani další potomek boha, tentokrát Posiedona, Agenor. Stejně jako Perseus je to polobůh a je tedy silnější než normální lidé. Jako třetí pak výpravu za osvobozením Dia posílí Hefaistos, znetvořený kovářský bůh, kterého si s gustem zahrál Bill Nighy známý díky roli kapitána Davyho Jonese z Pirátů z Karibiku: Truhly mrtvého muže.

Takový příběh nikde v řeckých mýtech a pověstech nenajdeš. Což ale dává na druhou stranu tvůrcům v čele s režisérem Jonathanem Liebesmanem větší svobodu. Potvrzuje to i představitel Persea, Sam Worthington, který se odvážně nebál kritizovat Souboj Titánů.

„Já vím, že ten film nebyl dokonalý,“ přiznává. „Kupříkladu jsme měli málo Titánů. Navíc jsme byli příliš vázáni na příběh původního filmu a také jsme se s ním snažili srovnávat. To se nám moc nepovedlo. Teď ale máme čistý štít a můžeme si dělat co chceme“.

 

 

 

 

 

Podle Worthingtona se hlavně máme těšit na povedené 3D, které u předchozího snímku nebylo nejlepší. „Tehdy jsme na něj neměli čas, tentokrát se s ním počítalo. A vím, že jste kritizovali mne samotného. Já si to vzal k srdci a určitě poznáte rozdíl!“

Hněv Titánů tedy slibuje ještě bombastičtější akci, než jakou jsi viděl u prvního dílu. Stejně tak se vrátila osvědčená herecká jména jako je Liam Neeson a nebo Ralph Fiennes či Danny Houston. A samozřejmě by se kromě monumentálních Titánů měla objevit i další monstra z antických bájí jako je třeba chiméra.

Hněv titánů bude v kinech od 29. března.

 

 

Souboj Titánů: Jak to bylo doopravdy

Souboj Titánů: Jak to bylo doopravdy

Ve spektáklu Válka bohů 3D je řeckým válečníkem budoucí Superman

Ve spektáklu Válka bohů 3D je řeckým válečníkem budoucí Superman

Hunger Games: Příliš drsné pro holky?

Hunger Games: Příliš drsné pro holky?

 

Články odjinud