Ve spektáklu Válka bohů 3D je řeckým válečníkem budoucí Superman

Ve spektáklu Válka bohů 3D je řeckým válečníkem budoucí Superman
Sdílej
 
Tento čtvrtek vtrhne do českých kin fantasy film Válka Bohů, který nás zavede do antického Řecka. Bude slibovaná akční podívaná s mytologickými prvky božsky skvělá, nebo jen slabým odvarem něčí fantazie?

Děj velkolepě pojatého amerického velkofilmu od producentů podobně laděné komiksové řežby 300: Bitva u Thermopyl vypráví o králi Hyperionovi (v podání herce Mickeyho Rourkea). Tento řecký vládce chce získat bájný luk Epirus ukovaný samotným Bohem Áresem.  Zázračná zbraň by mu totiž pomohla vysvobodit krvelačné obry Titány, které Bohové uvěznili v hoře Tartaros.

Nemilosrdní obři mu mají pomoci porazit nenáviděné Bohy sídlící na Olympu a ovládnout celé Řecko. Proto Hyperion kromě hledání luku shromažďuje vojsko všehoschopných zabijáků, se kterými vyráží do boje. Královy plány se však nelíbí nejen vládcům řeckých nebes, ale ani většině lidí. Bohové si mezi nimi vyberou jako vůdce odporu hrdinu Thésea (hraje ho Brit Henry Cavill), který svou odvahu a zdatnost v boji už několikrát prokázal.

 

Superman jako řecký válečník

Zárukou úspěchu snímku, natočeného také ve 3D verzi má být mimo jiné jeho indický režisér Tarsem Singh. Ten se proslavil svými originálně pojatými filmy jako byly Cela z roku 2000, nebo novější Pád. Šťávu má filmu dodat i zkušený Mickey Rourke, který si zahrál záporáka už v Iron Manovi 2, nebo charismatický představitel nového Supermana Henry Cavill.

Stylová atmosféra a děj Války bohů v originále nazvané Immortals volně vychází ze starých řeckých bájí. Hromada bitek a povedená vizuální podoba předčí novou verzi  „starořeckého“ Souboje Titánů z minulého roku.

Úchvatné triky a slabý děj?

Film nám poprvé v neošizeném 3D hávu ukáže mytologický řecký Olymp s jeho Bohy, zavítáme i do několika působivých antických lokalit a shlédneme strhující závěrečnou bitvu. Asi proto je příběh jednoduchý a ne moc propracovaný.

Válka Bohů spíše připomíná povedenou počítačovou hru s vydařenými triky, malebnými ulicemi antických měst a občasnými ohromujícími záběry. Jestli jí tohle pojetí uškodilo nebo ne, můžete vidět sami.

Válka bohů je v kinech od 24. listopadu.

 

 

Sherlock Holmes podruhé a ještě bombastičtěji

Sherlock Holmes podruhé a ještě bombastičtěji

Studium kouzel malé čarodějnice Toničky Bolavé vás rozesměje

Studium kouzel malé čarodějnice Toničky Bolavé vás rozesměje

Klíčová slova:
film, superman, valka, bitva, bohu, 300, cavill, rourke, tarsem, singh
 

Články odjinud