Zeus: Master of Olympus

Sdílej
 
CO SE HRAJE

Nejdříve postavím obytné domy, aby se osadníci měli kde ubytovat. Po dlouhé cestě budou mít jistě žízeň, a tak potřebují studnu. Pak musím vytvořit vinice, chlévy, tržiště, stadion a divadelní školu. Ještě trochu zeleně a bazének s rybkami - to by se jim mohlo líbit. Mám ještě skoro 14 000 drachem a první osadníci mého města už se blíží. Teď se cítím jako pravá bohyně!

Nová strategie

Zeus: Master of OlympusPřesně tak se budete cítit i vy v nové budovatelské strategii Zeus: Master of Olympus z prostředí starověkého Řecka. Výrobci hry nejsou v tomto oboru žádní začátečníci, z jejich dílny pocházejí takové legendární strategie, jako je Caesar, Pharaoh nebo Cleopatra. Kdo si však ve škole oblíbil hlavně starořecké báje a pověsti, má se tentokrát na co těšit.

Bůh budovatel

Vybudovat velké prosperující město však není jen tak. Lidé musejí mít kde spát, pracovat, co jíst a pít. Musíte udržovat veřejný pořádek, čistotu a dobrou náladu pracujících lidí. K tomu potřebujete peníze, které získáte obchodem nebo daněmi. Ty však nesmějí být moc velké, aby se lidé nezačali bouřit. Obchodovat se dá se vším, co je možné vyrobit (vlna, sýry, víno, olej), hlavně však s tím, co chtějí a nabízejí ostatní města. Na tržištích si můžete sami stanovit, s kým a jakým způsobem vést obchod. Města mezi sebou mohou i válčit, uzavírat pakty či posílat si jen přátelskou korespondenci.

Bájné prostředí

Zeus: Master of OlympusStaré Řecko je ve hře jasně zřetelné. Poznáte to nejen ze staveb a způsobu života měšťanů, ale také z všudypřítomných bohů (je zde celá Diova parta), bájných hrdinů (např. Achilles, Odysseus, Herkules) a nestvůr (např. Medúza či Hydra). Zatímco bohové se nadšeně procházejí mezi lidmi a chválí svůj chrám, hrdinové vás zachraňují před příšerami, které boří města či hubí dobytek. Hra je rozdělena na 45 misí s různou obtížností jednotlivých levelů. V každé máte nějaký úkol, který musíte splnit, abyste mohli postoupit do dalšího levelu. Před samotným začátkem hry je dobré vyzkoušet šestnáct cvičných misí, kde se seznámíte s účelem jednotlivých staveb.

Jednička s hvězdičkou

Zeus: Master of OlympusHra má překrásnou grafiku (musíte si na ni však nejprve zvyknout). Ovládání i nápověda jsou velice přehledné. Stále vás budou překvapovat propracované detaily, jako hejno rybek v moři, pasoucí se miniaturní ovce nebo herec s křídly, visící na laně nad divadelním pódiem a zoufale plácající rukama nohama. Tyto drobnosti dávají hře živost a takřka dokonalou iluzi města se vším, co k němu patří. Jestliže vás už omrzely střílečky na sto způsobů, Zeus: Master of Olympus je hra, která vás potěší, a hlavně pobaví na hodně dlouho.