Comanche 4

Sdílej
 
Už je tomu dávno, co na našich 386kách vrněl starý dobrý Comanche. Dnes je tu jeho pravnuk a snad nám v lepším kabátě nabídne alespoň stejně dobrou zábavu.

Už je tomu dávno, co na našich 386kách vrněl starý dobrý Comanche. Dnes je tu jeho pravnuk a snad nám v lepším kabátě nabídne alespoň stejně dobrou zábavu.

Foto
KUPTE SI NOVÝ POČÍTAČ

Nejnovější díl akčního simulátoru vrtulníku RAH-66 se po audiovizuální stránce opravdu vyvedl. Propracované modely pokryté hezkými texturami, detailní terén, a zejména nádherné efekty vás doslova uchvátí. Novinkou je například vodní hladina, čeřící se pod rotory vrtulníků, letí-li příliš nízko. To vše dokreslují barvité zvuky rotoru, svištících raket stejně jako instrukce z vysílačky. Ovšem za tento luxus zaplatíte krvavou daň na hardwaru - minimální požadavky jsou P 450, což v praxi ale znamená, že pokud máte něco pomalejšího než P 700, můžete na plynulé hraní rovnou zapomenout.

Foto
KAMPANĚ - HRR NA NĚ

Ve zhruba třicítce misí rozdělených do šesti kampaní se podíváte do jihovýchodní Asie, na Balkán, do Běloruska, Střední Ameriky i Afriky.
Mise jsou velice různorodé - jednou zachraňujete sestřelené piloty, jindy ničíte teroristické základny či zajišťujete obranu svých pozic, pronásledujete nebo lákáte nepřátele. K likvidaci nepřátel, kteří vynikají spíše kvantitou než kvalitou, vám bude sloužit pět druhů zbraní - 20mm kanon, rakety Hydra, řízené střely vzduch-vzduch Stinger, řízené střely vzduch-země Hellfire a dělostřelecká podpora.
Foto
Občas se dočkáte i pomoci dalšího vrtulníku, kterému můžete udělovat základní rozkazy. Přestože je většina misí jednoduchých, najdou se naopak i překvapivě obtížné, se kterými budou mít plné ruce práce i zkušení virtuální piloti, a to i na nejjednodušší obtížnost. Utkáte se v nich s množstvím pozemních, námořních i vzdušných jednotek, mezi nimiž například nechybí ani lahůdkové Su-25 a Mig-29.

Foto
MISSION COMPLETE

Comanche 4 je prostě nádherná, dynamická a zábavná hra, kterou si však milovníci simulátorů nejspíše neoblíbí, protože se jedná o čistokrevnou akci. My ostatní se můžeme s klidným svědomím skvěle bavit.