Ptáte se - odpovídáme

Sdílej
 
Je možné do mobilu NOKIA 3210 uložit několik vlastních vyzváněcích tonů? Pavel, Boleradice

Je možné do mobilu NOKIA 3210 uložit několik vlastních vyzváněcích tonů?
Pavel, Boleradice


Několik vlastních zvonění opravdu do telefonu N3210 uložit lze. Jsou ale jen omezené možnosti. Jelikož kabel pro tento telefon k propojení s PC není běžně k dostání, zbývá ti jen možnost nahrání melodie do mobilu pomocí SMS zprávy, nebo zkomponovat ji přímo v telefonu. Poslat pomocí SMS lze na některých internetových serverech, jako například www.mobilemelodies.cz a jiných. Určitě budeš moci ale poslat melodie i ze stránek www.mobilgo.cz (pokud máš Eurotel) nebo v případě Paegasu www.click.cz . Pokud bys chtěl sledovat novinky pro svůj mobilní telefon Nokia, stačí se registrovat na serveru nokia.club.cz .

* * *

Prý se dá telefon, který nemá vibrační vyzvánění, předělat, aby ho měl. Jak se to dělá a u kterých typů? Mám telefon Siemens C25.
Děkuji, Jarda


Bohužel máš mylné informace. Ne každý telefon toto umožňuje spíše jsou mezi telefony výjimky, které mají možnost rozšíření o vibrační zvonění. C25 mezi tyto výjimky nepatří a rozšířit o vibrace nejde. Můžeš ale dokoupit za zhruba 150 korun a více různé vibrující přívěsky, tužky a jiné příslušenství. To již dnes prodávají ve většině obchodů s telefony.


Existuje nějaká wapová adresa, kde je seznam wapových stránek (alespoň českých)? Znám jich jen pár a chtěl bych si rozšířit obzory.
Tadeáš, České Budějovice


Zkus se podívat například na wap.centrum.cz , wap.uzdroje.cz nebo na wap. atlas.cz . Na těchto stránkách nalezneš vyhledávače wap jako pro klasické internetové stránky. Způsob práce a vyhledávání při tom zůstává stejný.

Své dotazy posílejte na e-mail: radytechnika@iabc.cz nebo na adresu redakce: Žerotínova 38, 130 50 Praha 3 a obálku označte heslem TECHNICKÁ PORADNA.