Lego Star Wars

Lego Star Wars
Sdílej
 

Cenega

Nebudeme dlouho chodit kolem žhavé lávy - stojíte (nebo sedíte, případně ležíte) před jednou z nejlegračnějších her, jaké jsou v současné době na trhu. Což tentokrát neznamená hru natolik špatnou, že vám na rtech vykouzlí pohrdlivý úsměv. Nikoliv, Lego Star Wars je hra skutečně vtipná.

NEARTIKULOVANÝ HUMOR

Zpracováním světa Hvězdných válek skrze Lego (které má na tuhle vesmírnou operu licenci) vznikla verze nejen roztomilá (pro menší hráče), ale také třeskutě parodická. A to není řeč jen o druhém plánu - Lego Star Wars si z filmové trilogie na několika místech utahuje s takovou grácií, že by se její tvůrce George Lucas asi podivil. Například zcela vynechává (ve filmu ne moc vydařené) dialogy a nahrazuje je pouhým kňučením a neartikulovaným hulákáním. To vše ovšem s původním hudebním doprovodem Johna Williamse.

BEZPRECEDENTNÍ AKCE
No dobrá, říkáte si, sranda musí bejt, ale funguje to také jako hra? Ale jistě, pokud si odmyslíte zoufale krátkou herní dobu. Všechny tři úvodní epizody Hvězdných válek si projdete s neuvěřitelnými dvěma stovkami herních postaviček, mezi kterými se budete přepínat v závislosti na situaci. Protože na některá místa se můžete dostat až s postavičkami získanými v pokročilých levelech, budete se muset do některých fází hry vracet - což razantně prodlouží herní dobu, aniž to zanechá nějaké šrámy na hratelnosti.
Pokud tedy voláte po zdařilé parodii, která přesto chová originál ve velké úctě, a hodláte se při ní aktivně bavit, Lego Star Wars je to pravé.

4/5