Jen dva kliky

Jen dva kliky
Sdílej
 

Namixujte si video

Digitální fotky jsou fajn, ale teď zrovna frčí na internetu video. Tak proč si z fotek nenamixovat vlastní klip? Umí to stránka Animoto. Zaregistrujte se a postupujte podle jednoduchého návodu. Nejdřív si na zmíněný web nahrajte vybrané fotky - z hard disku počítače nebo z některého webového alba. Fotky pak seřaďte, jak potřebujete. Některé můžete pootočit a jiné zase "vypíchnout", aby automatický střihač věděl, které snímky jsou opravdu důležité. V dalším kroku k fotkám zvolte hudbu. Můžete dodat svoji (stáhnete si MP3 z hard disku) nebo si vyberte přímo z hudební nabídky na serveru.


Pak už stačí jen kliknout myší - a video se začne vyrábět. Trvá to pár minut. Když je video hotové, dostanete hlášku e-mailem. Když se vám výsledek líbí, můžete ho poslat kamarádům, publikovat na YouTube (opět jedním kliknutím myši) nebo třeba zveřejnit na svém blogu. A když se vám nelíbí, zkuste to znovu... Vítejte mezi filmaři.
www.animoto.com



Co to máš na hlavě?
KURIOZITA


Napadlo vás někdy, jak byste vypadali, kdybyste měli vlasy jako herec Brad Pitt? Nebo jak by naopak s vašimi vlasy vypadala zpěvačka Madonna? Obojí se můžete snadno dozvědět na stránce HairMixer. Stačí mít na hard disku svou digitální fotku. Nahrajete ji na web a vyberete si celebritu, s kterou byste se chtěli "zmixovat".

Ovládání je jednoduché a hlavně zábavné, protože obě fotografie máte na monitoru před sebou. Hlavně se toho nebojte. Slavní herci, zpěvačky i politici budou s vašimi vlasy konečně vypadat k světu!
www.hairmixer.com



Jen dva kliky
ZÁSAH ABC


Řešíte, jaký web si ve svém prohlížeči máte nastavit jako domovskou stránku? Možností je řada: 1. vlastní web nebo blog (není nad to se potěšit vždy při zapnutí prohlížeče pohledem na své dílko!), 2. vyhledávač (to je praktické, ten potřebujete nejčastěji) nebo 3. zpravodajský server (to se zase rychle a jednoduše dozvíte, co je nového). Ale můžete mít náladu pokaždé na něco jiného. Někdy vás zajímají zprávy, jindy nové komentáře na vašem blogu. Co s tím? Nastavte si jako domovskou stránku všechny weby, které vás zajímají! Umožňuje to služba Only2Cliks neboli Jen dva kliky. Vytvoříte speciální web, kam si umístíte oblíbené a nejpoužívanější adresy. Seřadit si je můžete podle popularity či důležitosti. Z každé adresy zároveň uvidíte aktuální screenshot neboli obrázek pořízený z titulní strany.

Web si nastavíte v prohlížeči jako domovskou stránku - například v Exploreru kliknete na horní liště na Nástroje, z menu vyberete položku Možnosti internetu a naťukáte adresu. Je lehce zapamatovatelná, takže si ji můžete otevřít i na cizím počítači (http://only2clicks/pages/vasejmeno). Preference se při surfování mění a stále nacházíte nové, zajímavé weby, můžete své odkazy jednoduše editovat, přidávat nebo odstraňovat a řadit podle velikosti.
Odkazy se také dají rovnat do kategorií. Je to tedy jen jiný způsob, jak si ukládat oblíbené položky. Ale protože je budete mít na webu, dostanete se k nim odkudkoliv.
Vytvoříte vlastně nový web, který - budete-li chtít - budou moci navštěvovat i ostatní. Budete tak mít na internetu další vizitku. Protože jak se v éře počítačů pozměnilo staré přísloví: řekni mi, jaké weby navštěvuješ, a já ti řeknu, jaký jsi!
www.only2clicks.com



WWW GAMESY
Pštrosí politika


Určitě znáte úsloví strkat hlavu do písku.
Dělají to údajně pštrosi, když jim hrozí nebezpečí. Zmíněné úsloví tedy znamená vyhýbat se problémům a předstírat, že neexistují.
Tomuto chování se také říká pštrosí politika. Na strkání hlavy do písku je založena i flashová hra Ostrich Underground. Proplétáte hlavu na dlouhém krku podzemními chodbami, a to tak šikovně, aby pták sežral všechna vejce, nezkřížil si cestu vpřed a nenechal se pokousat krtkem.
http://snipurl.com/pstros

Opatrně s bublinami


Bubliny milují všichni, nejen fyzici, přestože jim existence bublin umožňuje vysvětlit, co je a jak funguje takzvané povrchové napětí. U flashové hry Floaty Light vám stačí vědět, že když bublina narazí na pevný předmět, tak obvykle praskne, a že je velmi lehká, takže se v prostoru nejlépe a nejbezpečněji přesunuje foukáním. Vzhůru do toho!
http://snipurl.com/bubliny




Všechno je v kódu
PROGRÁMEK

Malý čtvereček, uvnitř změť dalších černých i bílých čtverců. Co je to? Představujeme vám takzvaný QR kód. Připomíná známý čárový kód, který obsahuje základní informace o prodávaném zboží, ale jeho kapacita je téměř 3000 bytů.
Písmena QR znamenají Quick Response, neboli rychlá odezva. Rodištěm QR kódů je Japonsko a nyní začínají dobývat Evropu. Čím? Schopností propojovat reálný a virtuální svět. QR kód otištěný v novinách obsahuje například odkazy na webové stránky, kde čtenáři najdou další informace. Ke čtení QR kódů nepotřebujete speciální čtečku, stačí mobilní telefon vybavený kvalitním fotoaparátem a příslušným softwarem.
Vytvořit vlastní QR kód je jednoduché.
Existují webové stránky, kde si lze tenhle čtvereček ušít přímo na míru, například na adrese http://qrcode.kaywa.com.
Obsah záleží jen na vás. Vítejte v budoucnosti.
www.quickmark.com.tw