Den, kdy se zastavila Země

Den, kdy se zastavila Země
Sdílej
 

VALL-I

DVD - ANIMOVANÝ / RODINNÝ


Plechový robot Vall-I okouzlil miliony diváků v kinech po celém světě a teď konečně zamířil i na disky DVD. Pokud byste náhodou netušili, o koho jde, vězte, že Vall-I je poslední funkční robot na Zemi. Jeho úkolem je očistit planetu od hromady smetí, kterou po sobě lidstvo zanechalo, a svůj úkol stále osamoceně plní. Není proto divu, že když se po mnoha letech na Zemi objeví průzkumná sonda Eve, zahoří pro ni Vall-I roztomilou plechovou láskou.

Děj je sice na animovaný film nezvykle mravokárný a otevřeně upozorňuje na ekologické hrozby, nic však není přehnané a vážné chvilky jsou úměrně vyvážené vtipnými momenty. Dvoudisková edice potěší především bohatou bonusovou výbavou. Na druhém disku naleznete také dva krátké animované předfilmy, dokumenty z natáčení nebo nezveřejněné vtipné scénky s Vall-I.



HODNOCENÍ: 90 %

+ VYNIKAJÍCÍ ANIMACE, SILNÝ PŘÍBĚH, BONUSOVÉ DVD
- INSPIRACE JINÝMI FILMY

FALCON, USA 2008, 98 MINUT
REŽIE: ANDREW STANTON


Velký objev Huga Cabreta
KNIHA - DOBRODRUŽNÁ


Příběh sirotka Huga Cabreta se odehrává na železničním nádraží. Po smrti otce na něm udržuje v chodu všechny věžní hodiny a snaží se opravit jedinou věc, kterou vlastní - rozbitého natahovacího robota. Kdyby se zjistilo, že žije sám, okamžitě by šel do sirotčince.
Proto se skrývá před zákonem a živí se drobnými krádežemi. Změna v jeho životě nastane, když narazí na záhadného prodavače hraček, který se ho ujme.
Knížka amerického spisovatele a ilustrátora Briana Selznicka je zajímavá především formou vyprávění. Důležité dějové předěly nejsou popsány slovy, ale obrazy, které autor sám nakreslil. Díky tomu se okamžitě přenesete přímo do středu dění, podobně jako kdybyste sledovali poutavý film. Více než pětisetstránkovou knihu sice přečtete bez problému do dvou hodin, avšak tento netradiční zážitek stojí zato.


HODNOCENÍ: 90 %

+ ORIGINÁLNÍ ZPŮSOB VYPRÁVĚNÍ PŘÍBĚHU POMOCÍ OBRAZŮ
- RYCHLE PŘEČTENÉ

FRAGMENT, 544 STRAN
AUTOR: BRIAN SELZNICK


MOJE KNIHA

Martin, 13 let

Co čtu? Většinou fantasy, a úplně nejraději mám mýty o dracích. Protože jsou to záhadná stvoření a neví se, zda existují.


Den, kdy se zastavila Země
KINO - SCI-FI


Na Zemi dopadne obrovská vesmírná loď se vzácným mimozemským velvyslancem jménem Klaatu (Keanu Reeves) na palubě. Přichází s ultimátem: Žijte v míru, nebo bude celá planeta zničena! Jako hrozbu s sebou přiváží i monumentálního bojového robota Gorta. Klaatuovy úmysly jsou sice mírumilovné, ale věci se nešťastnou náhodou vymknou kontrole a nezastavitelná síla začne pustošit Zemi. Víc vám už neodhalíme.

Zda naše planeta stojí za přežití, nebo ne, se dozvíte až v kině. Prozradíme jen, že ve filmu by měly být jedny z nejlepších trikových scén současnosti.


BONTONFILM, USA 2008
REŽIE: SCOTT DERRICKSON

NEVIDĚLI JSME