Líbí se mi kluk, ale jsem strašně nervózní...

Ahoj Mourrisone, mám takový dotaz. Teď je mi nově 13 let a líbí se mi o dva roky starší kluk. Nevím ale, jak ho zaujmout, nebo jak mu napsat. Nechci působit nudně a to psaní mi zatím moc nejde. Myslím, že se mu také líbím, ale víš co, nikdy nevíš. Nevím, co mám dělat, jsem strašně nervózní. Předem děkuji za odpověď, anonymka.

Odpověď

Milá anonymko,

za svoji nervozitu se vůbec nemusíš stydět. Každý z nás, kdo není absolutní suverén, někdy (anebo vždy) cítí nervozitu, před člověkem, který se mu líbí, anebo který ho nějakým způsobem zajímá. A to se týká i nás – dospělých.

Být tebou, asi bych mu nepsal, a ani neříkal, že se mi líbí. Šel bych na to trochu „lišácky“. A to tak, že se budeš snažit být co nejčastěji, ale zároveň nejpřirozeněji, v jeho blízkosti. Tak, aby si tě všiml, a abys ho zaujala.

Jak zaujmout kluka?

Nejvíc kluka zaujmeš tím, že budeš přirozená a svá, a zároveň se o něj budeš zajímat. Zjisti si, co ho baví, jaké má koníčky, no a o nich se s ním nenápadně bav (bude dobré, když si o nich něco nastuduješ, abys byla v obraze).

Uvidíš, a hlavně ucítíš, jak na tebe bude reagovat. A podle toho poznáš, jakou u něj máš šanci. Nepospíchej na něj a dej mu čas, může být zdrženlivý a plachý. Držím ti palce. Mourrison

Potřebuješ pomoc a poradit?

Potřebuješ poradit s problémy, hledáš pomoc, chceš se na něco zeptat nebo vysvětlit? Napiš Mourrisonovi! Každý den vychází na webu ábíčka jedna odpověď.

Jak zaujmout kluka, aby si mě všiml, i když má rád jinou?

Jak zaujmout kluka, aby si mě všiml, i když má rád jinou?

Jsem extrémně zamilovaná a mám divnej pocit u srdce

Jsem extrémně zamilovaná a mám divnej pocit u srdce

Sdílej
 
 

Proč se mi zdá pořád stejný sen?

Ahoj Mourrisone, chtěl bych se tě zeptat, jestli nevíš, proč se mi poslední dobou zdá stále stejný sen. Dík, Pavel

Proč se mi chce čůrat, vždycky když jsem nervózní?

Ahoj Mourrisone, chci ti napsat něco, co mě fakt otravuje. Často mívám skoro před vším trému a pak pořád chodím čůrat. Je to normální? Anonymka (14 let)

Existuje závislost na člověku, třeba na kamarádkách?

Ahoj Mourrisone, chtěla bych si něco ujasnit, proto tě prosím o radu. Vůbec nejsem schopná být sama, pořád si s někým píšu, nebo telefonuju nebo jsem venku (myslím jako s kamarádkama). Myslíš, že na nich můžu být závislá? Natálie (12 let)

Chci trénovat, ale nechci závodit, co s tím?

Ahoj Mourrisone, už od první třídy mám takový zvláštní problém. Baví mě dělat různý sporty, ale vždycky si neporozumím s trenérem. Já totiž chodím rád na tréninky, ale potom nechci chodit na zápasy. Strašně mě stresujou a prostě se mi tam nelíbí. Můžu to nějak změnit? Lukáš

Kamarád chce, abych si dal lyft a já nevím, co to je?

Ahoj Mourrisone, kamarád chce, abych si dal lyft a já nevím, co to je.

Proč mám potřebu se pořád hádat?

Ahoj Mourrisone, já mám pocit, že je se mnou něco špatně. Mám opravdu hodně kamarádů, za to jsem ráda, ale štve mě, že se s nima často hádám. Já totiž nedokážu být zticha, když říkaj nějaký nesmysly nebo něco, s čím nesouhlasím. Co si o tom myslíš? Díky ti za odpověď, tvoje věrná čtenářka Petra. (Píšu ti prvně)

Co jsou to panické ataky?

Ahoj Mourrisone, byla jsem teď u babičky se svojí sestřenicí a ona mi důvěrně řekla (prý to nemám nikde říkat), že má panické ataky. Nechtěla jsem se jí ptát co to je, ale chtěla bych to vědět.

Můžu mít brigádu na internetu, když už mi je 15?

Ahoj Mourrisone, vím, že můžu na brigádu, až budu mít skončenou základní školu. Ale protože jsem šel o rok později, tak už mi teď o prázdninách bylo patnáct, i když jdu do devítky. Můžu mít brigádu na internetu, když už mi je 15? dík, Vilda

Bojím se o svoje rodiče, co mám dělat?

Ahoj Mourrisone, nevím proč, ale začala jsem mít hrozný strach o rodiče. Máme spolu skvělý vztah a já nechci, aby se jim něco stalo a taky chci, aby nikdy neumřeli. Co mám dělat, abych se o ně tak nebála? Františka

Co je to psychická šikana a týrání?

Ahoj Mourrieone, chtěla bych se zeptat, co si mám představit pod tím, když někdo někoho psychicky týrá. Fyzicky vím – to ho asi bije. Viola