Vyzkoušeli jsme nVidia Shield: Univerzální konzole

Vyzkoušeli jsme nVidia Shield: Univerzální konzole
Sdílej
 
Mezi Xbox, PlayStation a PC přichází tabletový nováček Shield, který má vysoké šance na úspěch.

 

 

Jestli rádi hrajete hry a nejste si jisti, jaký systém si vybrat, máme pro vás prima doporučení: nVidia Shield. Nejde o samostatnou herní konzoli, jako jsou Xbox nebo Playstation, ale o produkt, který v sobě kombinuje výkonný hardware pro hraní her a klasický tablet. Ten je ovšem kvůli hrám tak nabušený (FullHD, čtyřjádrový procesor Tegra K1, 2GB RAM a 32GB prostoru), že ho s klidem použijete na cokoliv.

Revoluce v hraní

nVidia Shield umožňuje hraní starších i úplně nových her a nezáleží přitom na platformě, na které původně vyšly. Tablet spojíte s internetem a pomocí speciální aplikace Grid se přihlásíte na server, na kterém je databáze her. Namátkou: DiRT 3. LEGO hry, Borderlands 2, The Walking Dead a další. Jednu z nich si vyberete – a prakticky okamžitě začnete hrát! Data ale nejsou uložená na vaší straně připojení, ale na serveru, který zpracovává všechny vstupy (tedy pohyb po herním světě a střílení) a posílá vám vlastně „video“ toho, jak hrajete.

 

nVidia Shield na vlastní "ruky" •  archiv

Malý i velký displej

Technologie tedy funguje podobně, jako přehrávání videoklipů na YouTube. Zní to skvěle? Tak počkejte, je tu ještě lepší zpráva: Shield má i vlastní ovladač, podobný tomu od Xboxu, a po spojení tabletu s televizí můžete v klidu hrát na velkém displeji! Má to ale svoje „ale“. Tím prvním je velikost ovladače. Je poměrně robustní a lidé s menšími dlaněmi možná budou mít pocit, že drží cihlu s tlačítky.

Na rychlosti záleží

Druhým zádrhelem je pak samotné technické řešení. Plynulost hry a odezvy na akce totiž závisí na rychlosti a prostupnosti internetového připojení. Přestože v České republice máme obecně velmi rychlé připojení, mohou mít lidé s modemovým nebo wi-fi připojením problémy, protože hraní vyžaduje kvalitní, rychlé a ideálně kabelové připojení. nVidia Shield se ale hodí i kvůli hrám z Google Play a jejich následné hraní bez internetového připojení anebo pro streamování her z domácího PC. Shield je zkrátka zařízení s velkou budoucností.

 

SHRNUTÍ

Budoucnost hraní? Určitě. V současnosti ale můžete narazit na problémy s rychlostí streamování her.

shield.nvidia.com

 

 

Další vychytávky, které jsme vyzkoušeli na vlastní pracky:

 

 

Vyzkoušeli jsme Epson Moverio BT-200: Brýle s rozšířenou realitou

Vyzkoušeli jsme Epson Moverio BT-200: Brýle s rozšířenou realitou

Pistole, brokovnice, kanony i luky: NERFky nové generace

Pistole, brokovnice, kanony i luky: NERFky nové generace

Dronie? Přeci selfie v nebesích!

Dronie? Přeci selfie v nebesích!

Vyzkoušeli jsme: Mobil Acer Liquid E3

Vyzkoušeli jsme: Mobil Acer Liquid E3

Vyzkoušeli jsme: Tablet Dell Venue 7

Vyzkoušeli jsme: Tablet Dell Venue 7

 

Články odjinud