Deskovinky #13: Ovládněte hrdiny z Harryho Pottera

Deskovinky #13: Ovládněte hrdiny z Harryho Pottera
Sdílej
 
Novoroční inventury jsou za námi a vydavatelé tak začínají chrlit nové informace. Již brzy nás čeká obchodování v novém kabátě, budeme řešit Mysterium tajemných vražd na našich mobilech, najmeme si nějakého toho hrdinu a možná dojde i na famfrpál s Harrym Potterem!

 

Mysterium: Tajemná vražda na vašich mobilech

O Mysteriu byla v Deskovinkách řeč již několikrát a opět máme důvod se k této parádní deduktivní hře vracet, protože po dlouhých měsících ve vývoji byla konečně vydána její digitální verze. Pro připomenutí, v Mysteriu se hráči snaží rozluštit tajemnou vraždu. Cílem hráčů je pomocí nápověd od Ducha (hráče) přijít na to, kde k vraždě došlo, jakým předmětem a konečně kdo je vrahem. Nápovědy jsou však podávány obrazovou formou, se kterou si hráči musí asociovat jednotlivé prvky.

Digitální verze nabídne kromě klasické hratelnosti i příběhovou kampaň a sólo hraní s umělou inteligencí. Skvělou možností je online hra, kterou lze hrát napříč všemi platformami. A když je řeč o platformách, hru si můžete pořídit na Android, iOS a na PC přes Steam.

Harry Potter Miniature Game: Již brzy dojde na famfrpál s Harrym Potterem! •  archiv distributora

Harry Potter jako figurkovka!

Svět Harryho Pottera se nám po delší odmlce opět rozjel s novým filmem Fantastická zvířata a kde je najít a dokonce i novou knihou se scénářem k divadelní hře Harry Potter a prokleté dítě. Teď se k tomu ještě přidává zatím tajemstvím zahalená figurková hra, za kterou stojí vydavatelství Knight Models, známé především figurkovými hrami ze světa DC Comics a Marvel. O hře samotné nevíme vůbec nic, máme pouze obrázky dvou figurek vytesaných podle filmových adaptací – velmi dobře rozpoznatelný Pošuk Moody a Bellatrix Lestrangeová. Díky těmto figurkám můžeme spekulovat, že ve hře půjde o souboj mezi Bystrozory a Smrtijedy.

Harry Potter Miniature Game: Již brzy dojde na famfrpál s Harrym Potterem! •  archiv distributora

Nové Puerto Rico

Puerto Rico, hra držící se již přes deset let v top 10 světového žebříčku na boardgamegeeku, se konečně dočká zasloužené revitalizace. Již v únoru do obchodů dorazí nová vylepšená verze hry v češtině. Kromě mnohem hezčí a na dnešní poměry přijatelnější grafické stránky sebou přináší hned dvě rozšíření, o kterých nás Albi bude ještě informovat.

V Puerto Ricu se stanete majitelem plantáže, budete pěstovat suroviny jako tabák nebo kukuřici a následně je prodávat obchodním lodí. Hráči si volí role pro jednotlivé tahy, které jim umožní provádět různé akce, které však mohou využít i soupeři s menším postihem. Vítězem se stane hráč, který umí prodávat výhodněji, než ostatní.

Najměte si hrdinu

Rent a Hero! Po hrách Vzhůru do podzemí a Cirkuse na kolečkách jde o další hru v malé bílé krabičce, kterou Rexhry letos obohatí naše herní stoly. V Rent a Hero si hráči navzájem pronajímají hrdiny, aby takto vyhrál hráč, který si jako první pronajme 6 různých hrdinů. Má to ale dva háčky.

Tak zaprvé, každý hrdina chce být ve skupině originální – když si jeho pán najme stejného hrdinu, tak mu oba odejdou. A zadruhé, hráči nevědí, jakého hrdinu si najímají! Pracují jen s jednou indicií (daný hrdina má hodnotu větší než 4, jeho hodnota je lichá, větší než počet hráčů atd.). Hra je tak plná nedůvěry a bodání se do zad, což ve světě stolních her naštěstí znamená velký kopec zábavy.

P.S.: Hra se dříve jmenovala Seventh Hero a mohli jste na ni tak v obchodech již narazit ;-)

 

Harry Potter se poprvé objevil v komiksu

Harry Potter se poprvé objevil v komiksu

Deskovinky recenzují: Česká karetní hra RONE

Deskovinky recenzují: Česká karetní hra RONE

Kráska a zvíře s Hermionou: Klasická disneyovka znovu ožívá

Kráska a zvíře s Hermionou: Klasická disneyovka znovu ožívá

Deskovinky recenzují: Srovnání Kamionem po Evropě

Deskovinky recenzují: Srovnání Kamionem po Evropě

 

Články odjinud