Deskovinky #10: Síla provází Star Wars karty i rok 2017

Deskovinky #10: Síla provází Star Wars karty i rok 2017
Sdílej
 
Síla provází Star Wars karty i rok 2017, který je deskovkami doslova nabušený! Dávejte ale pozor, abyste ze samého nadšení nevybuchli jako bomby ve Fúzi!

Fúze: Pyrotechnik urvaný ze řetězu

Vydavatel Rexhry připravuje na příští rok českou verzi v zahraniční populární hry Fuse. Jde o menší kooperativní rychlovku, ve které se snažíte během deseti minut zneškodnit nekončící příval odjištěných bomb. Odpočet vidíte v jednoduché aplikaci pro mobilní zařízení, samotné bomby pak zneškodňujete s pomocí kostek. Každá bomba vyžaduje určitý kód – může jít o jednoduchou postupku čísel na kostkách, pořadí kostek v určité barvě nebo i matematické úkony s kostkami. Pokud úspěšně zneškodníte všechny bomby během 10 minut, jste zachráněni. V opačném případě... BUM!

Star Wars karty: Osudová hra

Pokud jste už napsali Ježíškovi, možná by nebylo od věci poslat mu doplňující dopis. V obchodech jsou totiž dvě velmi očekávané novinky.

Star Wars Destiny je další hrou s tématikou Hvězdných válek. Určená je pro dva lidi. S pomocí sběratelských karet a kostek se každý snaží vyřídit nepřátelské hrdiny dříve, než odejdou do věčných lovišť ty jeho. Klíčové je tedy správné použití karet a trocha toho štěstí při hodu kostkami. Pokud vás Destiny zajímá, mějte na paměti, že jeden základní balíček je určen pouze pro jednoho hráče. Zároveň vám tento balíček nabídne pouze zlomek zábavy. Ty lepší karty a kostky na vás čekají v rozšiřujících náhodných balíčcích.

Star Wars Destiny, desková hra •  archiv

 

T.I.M.E Stories: Příběhy napříč časem

Druhou novinkou v obchodech je oceňovaná příběhová kooperačka T.I.M.E Stories. Každý z hráčů se stane cestovatelem časem, který řeší časové trhliny v minulosti. Scénář hry určuje balíček karet (v základní hře pouze jeden), které postupně předkládají zapeklité úkoly a překážky. Když se vám problém nepovede vyřešit, vracíte se zpět do přítomnosti. V ten moment je nutné začít celý scénář od začátku ale s již nově získanými zkušenostmi. Hra je tak o několikanásobném procházení jednou událostí, dokud se hráčům nepovede dokonalý průchod – a uzavření časové trhliny.

 

Je tu jedno výrazné mínus. Jakmile jeden scénář správně dokončíte, nemá smysl pokračovat. Vydavatel Blackfire proto bude vydávat rozšíření s novými scénáři. Nebude to ale dříve, než za pět měsíců.

Great Western Trail:

Honákem dobytka již příští léto

Jedním z překvapení letošního veletrhu deskových her v německém městě Essen byla eurovka (hra německého typu s minimem náhody, často s dřevěnými komponentami) Great Western Trail. Stanete se v ní honákem krav v Americe 19. století. Své stádo poženete z Texasu do Kansas City, kde ho v co nejlepší formě naložíte na vlak a zpeněžíte. V průběhu přesunu je třeba dávat si pozor na budovy v cestě a na tvar stáda, s čímž pomohou najatí kovbojové. Těšit se můžete na čistou hratelnost s dosti neotřelou tématikou. Vydavatel Mindok slibuje českou verzi hry již v létě roku 2017.

Více o deskových hrách:

Star Wars Rebelie: Hra na povstalce je nejlepší strategií

Star Wars Rebelie: Hra na povstalce je nejlepší strategií

Deskovinky #9: Terminátor se vrací

Deskovinky #9: Terminátor se vrací

Deskovinky #8: Star Wars se rozšiřují a pozor na kyberkotě!

Deskovinky #8: Star Wars se rozšiřují a pozor na kyberkotě!

Česká karetní hra rozdává děs a hrůzu!

Česká karetní hra rozdává děs a hrůzu!

Deskovinky #7: Na stole i v mobilu

Deskovinky #7: Na stole i v mobilu

Deskovinky #6: Kamionem po Evropě se vrací

Deskovinky #6: Kamionem po Evropě se vrací

Deskovinky #4: Vlkodlaci na tahu

Deskovinky #4: Vlkodlaci na tahu

 

Články odjinud