Deskovinky #8: Star Wars se rozšiřují a pozor na kyberkotě!

Deskovinky #8: Star Wars se rozšiřují a pozor na kyberkotě!
Sdílej
 
Rozšiřuje se portfolio značky Star Wars, Settleři se po Atlantiďanech dočkají další expanze, firma Rexhry se pochlubila novou edicí rubačky v Tokiu a u Albi se zjevně zalíbily velké hry.  Nejen tipy na vánoční dárky přinášíme v dalších Deskovinkách.

Settlers: Síla trojice

Ve třech se to lépe osidluje

Očekávané rozšíření Síla trojice pro karetní budovatelskou hru Settlers: Zrod impéria jde do tisku a mohlo by se objevit v obchodech ještě před Vánoci. Neznáte karetní osadníky? Stavíte vlastní impérium s pomocí vykládání karet. Podobně jako ve stejnojmenných počítačových strategiích začnete s dřevorubcem a kameníkem, kteří v každém kole dodávají stavební suroviny. Z nich skládáte budovy pro přilákání více obyvatel, díky kterým si vybudujete fungující infrastrukturu. To vše kvůli vítězným bodům.

Settlers si můžete zahrát i online.

 

Rozšíření Síla trojice přidává zcela nové pravidlo. Pokaždé, když postavíte třetí budovu stejné barvy, dostanete další body nebo speciální efekt. Barvy budov tak rázem mají větší smysl a nutí vás více taktizovat.

 

Vládce Tokia: Kdo zničil město tentokrát?

Společnost Rexhry uvolnila první obrázky z druhé edice populární hry Vládce Tokia. Pokud jste jí ještě nehráli, máte se na co těšit. Jde o rychlou mlátičku pro až 6 hráčů. Každý se vžije do role obrovského monstra ohrožujícího vše kolem sebe.

Výhra patří pouze tomu hráči, který buď umlátí všechny ostatní příšery, nebo rozmlátí Tokio. Vaším největším pomocníkem je sada kostek se symboly pro léčení se, zisk bodů, mlácení nebo nákup nových možností, třeba hlavy navíc!

 

V čem že je nová verze jiná? Především se objevují dvě nové postavy – Space Penguin (Vesmírný tučňák) a Cyber Kitty (Kyberkotě), což je samozřejmě super zpráva. Ta špatná je, že kvůli novým postavám byly ze hry vyškrtnuty dvě staré – Kraken a Cyber Bunny. Kromě postav se změnily ilustrace na všech kartách, na kterých se vsází spíše na realističtější 3D malbu, než na komiksovou grafiku. Hra vyjde příští rok.

 

Star Wars Carcassonne: To jako vážně? Ano!

Baví vás Carcassonne a jste fandové Star Wars? Pak pro vás máme skvělou zprávu! Do obchodů se dostává nová verze kultovní hry Carcassonne s tématikou Hvězdných válek. Hradby měst tak vystřídaly vesmírné mlhoviny a galaxie, které budete dílek po dílku umisťovat na herní plán a utvářet tak celý vesmír. Vaší úkolem bude získat nadvládu nad jednotlivými oblastmi vesmíru a získat tak co nejvíce bodů. Ideální dárek pro fandy Hvězdných válek, kteří ještě nepronikli do hlubin světa stolních her.

Deskovinky: Novinky o deskových hrách •  archiv distributora

Scythe: Civilizace s kosou

Jedním z letošních deskových trháků je Scythe od Jameyho Stegmaiera (autor hry Euphoria), která se drží v první desítce prestižního světovém žebříčku Boardgamegeek. Scythe je velkolepá civilizační hra, ve které hráči rozvíjí své národy v alternativní historii dvacátých let minulého století, kdy je chudý pracovitý lid sužován obrovskými robotickými mechy.

 

Scythe (česky kosa, ve hře symbol rolnictví, ale i smrti na každém rohu) si pod svá křídla vzala firma Albi a nadělí jí českému trhu v březnu 2017. V Albi se rozhodli nepočešťovat název hry, proto se naučte vyslovovat slovo Scythe jako "Sajt" :-).

Další Deskovinky a tak:

Star Wars Rebelie: Hra na povstalce je nejlepší strategií

Star Wars Rebelie: Hra na povstalce je nejlepší strategií

Deskovinky #10: Síla provází Star Wars karty i rok 2017

Deskovinky #10: Síla provází Star Wars karty i rok 2017

Deskovinky #7: Na stole i v mobilu

Deskovinky #7: Na stole i v mobilu

Godzilla se porve s King Kongem doslova ve VELKÉM

Godzilla se porve s King Kongem doslova ve VELKÉM

Deskovinky #5: Smrtonoš klepe na dveře

Deskovinky #5: Smrtonoš klepe na dveře

Dobrodružné podzemí: herna karetních a deskových her

Dobrodružné podzemí: herna karetních a deskových her

 

Články odjinud