Agenti dementi: Mortadelo a Filemón v akci!

Agenti dementi: Mortadelo a Filemón v akci!
Sdílej
 
Dva superšpióni jsou připravení rozlousknout všechny zločiny, které žádný jiný agent nevyřeší…

 

 

Mortadelo a Filemón jsou dva „nejcennější“ superšpióni tajné vládní agentury T.I.A. a jsou připravení rozlousknout všechny zločiny, které žádný jiný agent nevyřeší… nebo spíše jsou schopní zpackat všechno tak, jak to nikdo jiný nedokáže.

Mortadelo a Filemón běžně využívají naprosto šílené převleky a naprosto nepoužitelné nápady, které spolu s jejich originálním ostrovtipem změní každou jejich tajnou misi v bláznivé dobrodružství, které ve světě zločinu nemá obdoby.

Tentokrát musí čelit dvěma ukrutným hrozbám: jednou z nich je Jimmy Plašan, šílený zlosyn, který ukradne trezor přímo z kanceláře šéfa T.I.A. a to tak, že nakloní budovu, aby mohl těžký trezor vypadnout oknem ven. A druhou hrozbu představuje Mezek Cruncher, obrovský třítunový kriminálník s šedesátigramovým mozečkem, který chce na Filemónovi vykonat velmi osobní pomstu.

 

 

Mortadelo je vysoký, plešatý mistr převleků pojmenovaný po známém italském salámu a Filemón je jeho menší, zavalitější a panovačný partner. Hlavním znakem seriálu je jeho extrémně nakažlivý humor, jeho hrdinové neustále trpí nějakými nehodami jako např. pády z výšek, explozemi, neustále na ně padají nějaké těžké předměty (piano, trezory, apod…), avšak naštěstí bez trvalých následků.

Pracují pro Vincenta, vždy špatně naloženého šéfa T.I.A., dále je tu profesor Bacterio, šílený vědec s černou bradkou, který je parodií na Q z Jamese Bonda, a také tlustá blonďatá sekretářka Ofélie, která je pro změnu parodií na Moneypenny. Její pokusy o svádění obou agentů vždy ztroskotají.

Mortadelo a Filemón jsou hlavní hrdinové jednoho z nejpopulárnějších komiksových a posléze i televizních seriálů, vydávaných a vysílaných v desítkách zemí. Jejich otcem je spisovatel a výtvarník Francisco Ibáñez a poprvé se představili v roce 1958 v dětském komiksu „Pulgarcito“.

 

Více o animácích:


Soutěž o DVD Hurá do Afriky

Soutěž o DVD Hurá do Afriky

Hledá se Dory: Protože Nemo už se našel

Hledá se Dory: Protože Nemo už se našel

Klíčová slova:
animovany, film, agenti dementi, spion
 

Články odjinud