ABC uvádí: Nejlepší videohry roku 2017

ABC uvádí: Nejlepší videohry roku 2017
Sdílej
 
Rok 2017 přinesl z pohledu hráče plno skvělých titulů. Pojďme se společně podívat, co stojí za to, než rozehrajeme pecky roku 2018.

PlayerUnknown's Battlegrounds

PlayerUnknown's BattleGrounds •  PUBG Corporation

Hra, která nastavila zcela nový trend. Jedna z mála onlinovek, která má jednoduchá pravidla, spád, ale zároveň je zážitek pokaždé jiný. Zjednodušeně – na začátku vyskočí sto hráčů z letadla do oblasti, která se s postupem času zmenšuje a zmenšuje. Pokud se zapomenete za herní zónou, čeká vás potupná smrt. Vše, co budete potřebovat, zbraně, lékárničky, neprůstřelnou vestu a podobně si musíte najít. Velice realisticky zpracovaný model střelby dělá ze hry občas spíše peklo, ale podmínky jsou pro všechny stejné a vyhrát může jenom jeden. Jednou prohrajete, protože vám dojde benzín v motorovém člunu, podruhé proto, že dostanete přesně mířenou kulku a jindy zase vyhrajete, protože budete mít lepší zbraň, než soupeř. Prostě skvělá a velice úspěšná hra, která přinesla mimo jiné i legendární pánvičku.

Forza Motorsport 7

Forza Motorsport 7 •  Turn 10, Microsoft

Hra se snad nejdokonalejší grafikou, jakou jsme zatím u závodních her viděli. Není to žádný náročný simulátor, ale nedá se říci, že byste mohli všechny zatáčky projíždět na plný plyn. Forza 7 našla přesně ten bod, kdy máte pocit, že řízení aut je umění, ale nefrustruje. Vyzkoušíte si snad všechny druhy okruhových speciálů a občas si to zpestříte poněkud těžkotonážnějšími závody tahačů. Pokud máte rádi závodní hry, tak by Forza Motorsport 7 neměla ve vaší sbírce chybět. Navíc dostanete po dlouhé době i hru pro dva ve splitscreenu, tedy na rozdělené obrazovce.

Horizon: Zero Dawn

Horizon: Zero Dawn •  Guerrilla Games

Horizon přinesla atraktivní a zároveň zvláštní svět, který připomíná spíše pravěk naroubovaný na scifi, protože lidské lovce a sběrače doplňují robodinosauři. V kůži zrzavé hrdinky Aloy si projdete povedeným příběhem, který by vydal na film. Nebude to ovšem procházka růžovým sadem, robodinosauři totiž nejsou příliš přátelští a vaše zbraně jsou zase na přímý útok dost slabé. Tady přichází ke slovu kreativita, taktika a volba správných modulů, o které nepřátele „očešete“ na dálku a tím snížíte jejich schopnosti. Samostatnou kapitolou je potom grafika, která vás napoprvé ohromí. Krajina, postavy, efekty, zkrátka všechno je vymodelované s pečlivostí a vypadá to dohromady fantasticky. Hru si ovšem užijete pouze pokud vlastníte alespoň PlayStation 4.

The Legend of Zelda: Breath of the Wild

The Legend of Zelda: Breath of the Wild •  Nintendo

Pokud máte Nintendo Switch, tak vám nejnovější Zelda asi neunikla. Pokud však tuhle fantastickou herní konzoli nemáte, tak i jen tahle jediná hra je poměrně pádným argumentem pro její pořízení. Otevřený herní svět nabízí spoustu možností a o některých se možná ani do konce hry nedozvíte. Grafika je pěkně stylizovaná a rozhodně neurazí. Budete rádi prozkoumávat herní svět, kde se můžete pohybovat naprosto volně. A pak jsou tu herní úkoly, které občas překvapí rozmanitostí. Nebude to jenom o boji, ale víc už prozrazovat nebudeme.

Steel Division: Normandy 44

Steel Division: Normandy 44 •  Eugen Systems, Paradox

Pokud skutečně hodně věříte svým strategickým schopnostem a v hodinách dějepisu se s vyučujícím dohadujete o tom, že Napolen byl vlastně břídil, tak v Normandy 44 si můžete svoje dovednosti ověřit naplno. Druhoválečná Normandie vám neodpustí vůbec nic, ať už budete hrát za jakoukoliv stranu. Mnohokrát prohrajete kvůli skutečným maličkostem, ale to je také přesně to, co v téhle hře rozhoduje. Kvalitně „zakempená“ pěchota v lesíku se nemusí zaleknout ani těžkého tanku a dobře umístěna artilerie dokáže někdy opravdu píchnout. Tahle hra není o grafice, o rychlé akci, ani o příběhu. Tady se počítají úplně jiné věci, jsou to totiž tak trochu šachy. Budete muset přemýšlet dopředu a pečlivě plánovat postup. Jinak to šeredně odskáčete. Holt generálem nemůže být každý.

Přečtěte si také:

ABC uvádí: Nejlepší knihy roku 2017

ABC uvádí: Nejlepší knihy roku 2017

ABC uvádí: Nejlepší filmy roku 2017

ABC uvádí: Nejlepší filmy roku 2017

ABC uvádí: Nejlepší deskovky roku 2017

ABC uvádí: Nejlepší deskovky roku 2017

ABC uvádí: Nejlepší komiksy roku 2017

ABC uvádí: Nejlepší komiksy roku 2017

 

 

Články odjinud