Herní tipy pro fanoušky metra a vesmíru

Herní tipy pro fanoušky metra a vesmíru
Sdílej
 
Jestli rádi hrajete hry, tak jste se určitě už někdy dostali do situace, kdy čekáte na nové hry a všechny staré máte dohrané. Prostě herní nuda. Ábíčko vás z ní vytáhne! Našli jsme pro vás zajímavé hry, které zabaví na pěkně dlouho!

Mini Metro: Architektem MHD

Pokud vás někdy napadlo, že postavit dopravní systém metra je hračka, tak Mini Metro vás vyvede z omylu. Graficky až geniálně jednoduchá hra vás nenechá vydechnout ani na chvíli. Úkolem je postarat se o přepravu cestujících mezi stanicemi (podívejte se, jak to vypadá v pražském metru mezi stanicemi!). To znamená vybudovat spojení a poslat na trať soupravy. Možná se to jeví, jako jednoduché zadání, ale zdání klame! Stanice totiž přibývají a prostředky na stavbu rozhodně nemáte neomezené.

Kulatí cestující

Přijde vám plánování MHD jednoduché? Jen počkejte v MiniMetro! •  Dinosaur Polo Club

Je potřeba pečlivě, ale zároveň rychle plánovat, aby se cestující dostali tam, kam potřebují včas a nehromadili se vám ve stanicích. Cestující mají podobu jednoduchých symbolů (čtvereček, kolečko, trojúhleník…) a stejně jsou znázorněny i jednotlivé zastávky. A vaším úkolem je zkrátka dopravit pana Kolečko do zastávky Kolečko, pana Čtverečka do zastávky Čtvereček a podobně.

Tunely a mosty

Příbřežní města patří k těm složitějším úrovním. •  Dinosaur Polo Club

Vaše snažení se bude odehrávat v různých světových metropolích, které se liší obtížností. Odměnou za úspěchy vám budou nové soupravy, zvýšení kapacity těch stávajících nebo třeba možnost postavit nový tunel, abyste mohli jezdit i na druhou stranu řeky. Mimochodem, města i řeky, na kterých leží kopírují svoje reálné předlohy. Takže třeba v Londýně vám bude život komplikovat Temže, v Paříži Seina a podobně.

MiniMetro najdete zde.

Více o hrách najdete v rubrice VIDEOHRY.

Universe Sandbox: Putování vesmírem

Universe Sandbox vám umožní udělat si svůj realistický vesmír •  Giant Army

Pro všechny kluky a holky, co se zajímají o vesmír je tahle hra jako stvořená. Jde totiž o simulátor vesmíru! A můžete si v něm dělat, co chcete. Největší zábava je načíst si některý z přednastavených, existujících systémů a tak trošku si s ním pohrát. Rádi byste Zemi darovali druhý Měsíc? Žádný problém, pár kliknutí a Měsíc číslo 2 obíhá okolo naší planety. Nebo byste chtěli nechat Zemi bombardovat asteroidy? Podívat se na srážku dvou galaxií? Že je to málo? Dobře, tak třeba pěti, ať je to pořádná mela!

Pořádná simulace

Universe Sandbox vám umožní udělat si svůj realistický vesmír •  Giant Army

Pokud vám to zní, jako zábava, tak je potřeba říct, že na pozadí těchto hrátek s vesmírem se odehrávají velmi přesné výpočty a celá hra je v podstatě realistický simulátor. Můžete si hrát v podstatě s jakoukoliv fyzikální hodnotou, třeba snižovat a zvyšovat gravitaci jednotlivých objektů, měnit rychlosti jejich rotace a pohybu a podobně. Ve finále tak možná pochopíte některé složitější procesy, které se ve vesmíru dějí. Uvidíte, že i drobná změna uvnitř jednoho systému může mít dalekosáhlý efekt na celé univerzum.

Universe Sandbox najdete zde.

Hrajte hry.abicko.cz

Přečtěte si také:

Peking ve špičce: Do metra s ksichtem na okně

Peking ve špičce: Do metra s ksichtem na okně

Vzhůru na Mars! Teréňák pro rudou planetu

Vzhůru na Mars! Teréňák pro rudou planetu

Chrochtající rodina: Pralesní obr a horský trpaslík

Chrochtající rodina: Pralesní obr a horský trpaslík

Deskovinky recenzují: Únikové hry Exit

Deskovinky recenzují: Únikové hry Exit

 

Články odjinud