ABC 3/2017: Gamesy Gravity Rush 2 a I Expect You to Die

ABC 3/2017: Gamesy Gravity Rush 2 a I Expect You to Die
Sdílej
 
Tentokrát jsme se zaměřili na hrátky s gravitací Gravity Rush 2 a špiónské dobrodružství I Expect You to Die.

Gravity Rush 2

Popírejte gravitaci už podruhé!

Hra Gravity Rush vyšla před pěti lety na PlayStation Vita a měla obrovský úspěch. Příběh, kde hrajete za princeznu Kat s mocí ovládat gravitaci, se začátkem loňského roku dočkal vydání na novou generaci konzolí. Není to náhoda. Vychází totiž druhý díl, který na jedničku navazuje. Kat zachránila létající město Hekseville a vše se zdánlivě vrací do normálu. Najednou se ale objeví gravitační bouře, která pohltí některé nebožáky. Kat spolu s přítelkyní Raven (proti které v prvním díle bojujete) musí opět všechny a všechno zachránit.

Hratelnost je podobná předchozímu dílu, ale dočkáte se novinek. I tady můžete určovat, z jaké strany bude přicházet gravitace. Můžete létat, chodit po stěnách a podobně. Nově máte šanci vybírat ze tří gravitací – zemské, měsíční a jupiterské.

I Expect You to Die

V kůži špiona!

Virtuální realita je oblíbená a nových titulů vzniká celá řada. Ve hře The Unspoken si třeba vyzkoušíte roli čaroděje. Dneska se podíváme, jaké to je být špionem. Ve hře I Expect You to Die se ocitnete v roli tajného agenta ve stylu Jamese Bonda. Ve své kanceláři, kde se také naučíte základy ovládání, získáte informace o misi, kterou je potřeba splnit. Problém je, že většinou se toho moc nedozvíte. Jen kusé zprávy jako třeba "získej auto", "zneutralizuj nebezpečný virus" a podobně. Hra vás potom rovnou hodí na místo činu, kde už čeká série různých hádanek. Musíte například vyřešit, jak dostat auto z paluby letadla, zatímco kolem vás proudí jedovatý virus a vám tiká bomba. Nebo jak se dostat do laboratoře, kterou chrání bezpečností laserová síť. Nebo budete v horské chatě hledat tajemné zařízení, které si pohrává s gravitací.

Hádanky obvykle nejsou příliš těžké, většinou stačí jen důkladně prohledat okolí a pořádně se zamyslet. Časový limit s vámi ale dokáže udělat divy.

Více o obou hrách v ABC 3/2017.

Agent s povolením bavit: 6 tváří Jamese Bonda

Agent s povolením bavit: 6 tváří Jamese Bonda

Nejočekávanější videohry roku 2017

Nejočekávanější videohry roku 2017

5 nejzajímavějších gadgetů z CES 2017

5 nejzajímavějších gadgetů z CES 2017

Owlboy a VR Worlds vás vezmou do jiné reality!

Owlboy a VR Worlds vás vezmou do jiné reality!

 

Články odjinud