Abzu: Na dvě hodiny zadržený dech

Abzu: Na dvě hodiny zadržený dech
Sdílej
 
Jsou hry, jejichž cílem je totální adrenalin. Potom jsou kousky, co si nesou silnou myšlenku a podle grafiky je poznáte, i kdyby si na sebe vzaly pytel. Abzu je jednoznačně druhý případ.

 

Kdo potřebuje hromady funkcí, balík hádanek a kopec dialogů, nadšený nebude. Je to přesně ten druh hry, kdy k úspěšnému projití kampaní stačí, abyste drželi šipku vpřed.

Abzu: Plavba s bezejmenným týpkem

Žádné příliš rychlé pohyby, spíše velmi atmosférická plavba s bezejmenným týpkem v potápěčském ohozu v hlavní roli. Cíl cesty? Není až tak důležitý. Podstatný je průchod kouzelným světem, všímání si opojných drobností a míjení roztodivných rybiček i delfínů. S Abzu si budete připadat jako v tom nejlepším mořském světě na celé zeměkouli. Nebo možná ještě líp, protože hru doprovází krásná hudba, a jestli se vám líbí romantické smyčce, budete v sedmém moři.   

Platformy – PC, PS4

abzugame.com

Pro Evolution Soccer 17: Tak to tam kopni

Každý rok čeká vývojáře společností Konami a EA malá soukromá válka. Zatímco první z nich připravují fotbalovou ságu Pro Evolution Soccer, druzí se je snaží kontinuálně sejmout sérií FIFA. Dva videoherní fotbaly vycházejí pokaždé skoro ve stejnou dobu. V roce 2016 se jako první podívá na svět Pro Evolution Soccer 17, který tentokrát třímá v rukou řadu silných trumfů.

Autoři se kasají, že díky PES 17 ovládnete realitu. Znamená to ještě o něco skutečnější přihrávky, pohyby a fyziku míče. Výrazným pokrokem je systém Real Touch, který ovlivňuje, jak se v závislosti na různých situacích bude po trávě pohybovat míč. Jestli si na něčem v Konami v uplynulém ruce opravdu dali záležet, byli to brankáři – jejich zákroky se minimálně opakují, na situace reagují různě a vy máte o to větší radost z gólu.

Platformy – PC, PS4, PS3, Xbox 360, XONE

konami.com/wepes/2017/eu/en

Více o hrách Abzu a Pro Evolution Soccer 17 v novém ABC 19

Hrajte na hry.abicko.cz

Více o hrách najdete tady

YouTubeMag: Kdo se bojí slendytubbies? Horší než Slenderman?

YouTubeMag: Kdo se bojí slendytubbies? Horší než Slenderman?

No Man's Sky: Minecraft ve vesmíru?

No Man's Sky: Minecraft ve vesmíru?

 

Články odjinud