Gamesy v ABC 5/2018: The Wild Eight, Celeste a Fe

Gamesy v ABC 5/2018: The Wild Eight, Celeste a Fe
Sdílej
 
V ABC 5/2018 rozebíráme videohry The Wild Eight, Celeste a Fe. Podívej se, o co jde!

The Wild Eight

Přežijte v nehostinné Aljašce!

The Wild Eight, divoká osmička, je nový projekt ruského studia Fntastic, které byste našli v dalekém Jakutsku. Studio leží v oblasti zvané Pól chladu, kde teploty s přehledem dosahují až -70 °C. Nelze se tedy divit, že se rozhodlo pro hru, kde je cílem přežít: V The Wild Eight vaše letadlo ztroskotá na Aljašce a vy spolu se sedmi dalšími lidmi musíte bojovat o své životy.

V podstatě jde o klasickou hru daného žánru. Nejvíc se jí podobá The Long Dark, které vyšlo loni v létě (i tady musíte přežít, i když tentokrát zase kanadskou přírodu). Na rozdíl od jiných titulů ale The Wild Eight nabízí také možnost hrát s přáteli, což je vždycky větší zábava.

Platforma – PC

thewildeight.com/en

Česká historická hra Kingdom Come míří na vaše počítače

Česká historická hra Kingdom Come míří na vaše počítače

Celeste

Pořádná výzva pro tvrďáky!

Jsou dva typy hráčů. Někteří nesnáší, když ve hře jejich postava umře. Jiným to nevadí a berou to jako možnost se poučit z předchozích chyb. Pokud spadáte do druhé kategorie, je pro vás ideální hra Celeste. Vypadá jako roztomilá hříčka, ale věřte nám, že budete umírat často.

Nejedná se však o pomstu vývojářů na nebohé hráče. Celeste je velmi pečlivě promyšlená výzva. Stojí za ní duo Matt Thorson a Noel Berry. Zjednodušenou první verzi hry vytvořili za pouhé čtyři dny během tzv. Game Jamu. To je akce, které se mohou zúčastnit lidé, co rádi vyrábí hry. Mají jen omezený čas a určité téma, kterého se musí držet. Nakonec se vyhodnotí, kdo uspěl. Většinou jde o zábavu, ale někdy vzniknou opravdu dobré věci. Třeba jako Celeste.

Platformy – PC, Switch, Xbox One, PS4

celestegame.com

 

Fe

Jak porozumět přírodě beze slov

Fe je nová hra od malého švédského studia Zoink, které si dalo za cíl představit hráčům přírodu v jiném světle. Tvůrci chtěli ukázat, jak je vše propojené. A protože z nich většina vyrůstala vedle lesa, rozhodli se právě pro toto prostředí.

Podle švédské tradice lesy obývají nejrůznější podivní tvorečkové. Za jednoho z nich nejspíš hrajete i ve Fe. Těžko říci, co přesně jste. Možná něco na způsob lišky, veverky nebo snad ještěrky? Ono je to jedno. Každopádně jste malé zvířátko a ocitnete se v lese, který je plný jiných podivných tvorů. Můžete s nimi komunikovat pomocí zpěvu, ale ne všichni vám budou rozumět. Musíte sami zjistit, jak nejlépe jim zazpívat a jak se s nimi spřátelit. Oni vám pak za odměnu pomohou a třeba vás naučí nové písničky, které vám rozšíří obzory.

Platformy – PC, Xbox One, PS4, Switch

ea.com/en-gb/games/fe

Více v ABC 5/2018

Hry.abicko.cz

ABC Verdikt: Kingdom Come: Deliverance

ABC Verdikt: Kingdom Come: Deliverance

Hry na kazetách: Když se data přehrávala

Hry na kazetách: Když se data přehrávala

Lego Marvel Super Heroes 2: LEGO kostky navštívily komiks - podruhé!

Lego Marvel Super Heroes 2: LEGO kostky navštívily komiks - podruhé!

Klíčová slova:
gamesy, videohra, The Wild Eight, Celeste, Fe
 

Články odjinud