Gamesy v ABC 1/2018: Fantastický portál pro náklaďák

Gamesy v ABC 1/2018: Fantastický portál pro náklaďák
Sdílej
 
V ABC 1/2018 rozebíráme gamesy Xenoblade Chronicles 2, Bridge Constructor Portal a Battlerite. O co jde se dozvíte tady.

Xenoblade Chronicles 2

Na zádech obrů

Pokud máte rádi hry jako je třeba Final Fantasy, možná jste už o sérii Xenoblade Chronicles slyšeli. Poslední díl vyšel relativně nedávno na Nintendo Switch. Pokud o něm ale čtete poprvé, nemusíte se trápit. Xenoblade Chronicles 2 totiž představuje nový svět, nové postavy a samozřejmě i nové problémy.

O co jde? Hrajete za mladého hrdinu Rexe. Žije poklidný život sběrače pokladů ve světě nekonečného moře mraků. Počkat? Cože? Ano, čtete správně! V Xenoblade Chronicles 2 totiž lidstvo žije na zádech obrovských stvoření jménem Titáni, kteří brouzdají oblohou. S Titány to ale vůbec nevypadá dobře. A když obrovské plovoucí potvory skončí špatně, co to asi znamená pro lidstvo? Rozhodně nic dobrého. Naštěstí se Rex potká s Pyrou a společně se pokusí celý svět zachránit.

Platforma – Nintendo Switch

xenobladechronicles2.nintendo.com

Bridge Constructor Portal

Na mosty pomocí portálů

Hra Bridge Constructor se v roce 2012 stala hitem. Aby ne. Při plnění jednoduchého cíle, dostat nákladní vůz nebo auto přes propast, jste mohli dokonale skloubit příjemný relax s nervy drásajícími vypjatými chvilkami. Po prvním úspěchu přišla čtyři další pokračování. Poslední s podtitulem Portal rozhodně stojí za zmínku. Jak už prozrazuje název, tvůrci se spojili s jinou legendární bandou, studiem Valve, které stojí za logickou hříčkou Portal. Pomocí zbraně, která umí propojit dva různé portály, jste v ní řešili řadu hádanek.

O co tedy v Bridge Constructor Portal jde? Jste konstruktérem a vaším cílem je v 60 testovacích místnostech postavit nejrůznější mosty, rampy, skluzavky a podobně. K tomu budete potřebovat portály: Stačí projít jedním a objevíte se na druhém místě dle vašeho výběru. Pro překonávání překážek se to zdá ideální, jenže to samozřejmě nebude tak snadné.

Platforma – PC

clockstone.com/WebCMS/sites/DE/index.html

Battlerite

Nástupce League of Legends?

Battlerite je momentálně jedna z nejžhavějších her na trhu. Mnozí dokonce říkají, že má našlápnuto na to sesadit League of Legends. Vážně? Tak se na to mrkneme! Battlerite vznikla ve stejném studiu, které vydalo Bloodlines Champions. Tato hra vycházela z původní definice žánru MOBA hry – tedy multiplayerové online bojové arény.

Na rozdíl od LoLka nebo Doty ale nemáte žádné linky, žádné miniony ani nic podobného. Proti sobě hrají jen hráči – buď dva proti dvěma, nebo tři proti třem. Původní Bloodlines Champions bohužel nakonec skončilo kvůli malému počtu hráčů. Tvůrci to ovšem nevzdali a zkusili to s malými úpravami podruhé. Tentokrát pod názvem Battlerite. A jak se zdá, udělali dobře.

Platforma – PC

battlerite.com

Více o těchto hrách v ABC 1/2018

ABC uvádí: Nejlepší videohry roku 2017

ABC uvádí: Nejlepší videohry roku 2017

Lego Marvel Super Heroes 2: LEGO kostky navštívily komiks - podruhé!

Lego Marvel Super Heroes 2: LEGO kostky navštívily komiks - podruhé!

Deskovinky #15: League of Legends na stole!

Deskovinky #15: League of Legends na stole!

 

Články odjinud